KAKAV ŠOK OBRT, AMERIKA NA NOGAMA: On ulazi u trku za predsednika SAD?
Izbori u Americi, Foto: Profimedia

KO BI REKAO?

KAKAV ŠOK OBRT, AMERIKA NA NOGAMA: On ulazi u trku za predsednika SAD?

On bi trebalo da uđe u trku protiv svog bivšeg šefa najavnim govorom u Ajovi 7. juna

Objavljeno:

Bivši potpredsednik SAD Majkl Pens pokreće svoju predsedničku kampanju za izbore 2024. tokom sledeće nedelje, prenosi Rojters pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

Pens je bio potpredsednik SAD od 2017. to 2021. u vreme mandata Donalda Trampa i izazvao je nezadovoljstvo bivšeg predsednika odbijanjem da ga podrži u nameri da poništi rezultate izbora 2020. godine.

On bi trebalo da uđe u trku protiv svog bivšeg šefa najavnim govorom u Ajovi 7. juna, izjavila su za Rojters dva izvora. Bivši guverner američke savezne države Nju Džersi Kris Kristi planira sledeće nedelje da uđe u trku za republikansku predsedničku nominaciju 2024. i to 6.juna, navedeno je juče iz dobro upućenih izvora.

Kristi je bio savetnik u kampanji Donalda Trampa u trci za Belu kuću 2016. godine, ali je poslednjih meseci postao vatreni kritičar bivšeg predsednika. Istog dana kada i Pens svoju kandidaturu objaviće i guverner Severne Dakote Dag Bardžum, rekle su Rojtersu osobe upoznate sa njegovim planovima.

Veći broj republikanskih kandidata za predsedničku nominaciju najviše brine Trampove protivnike, navodi britanska agencija.

Oni strahuju da će veliki broj izazivača podeliti glasove protiv Trampa i prepustiti partijsku nominaciju bivšem predsedniku, koji može da računa na najmanje 30 odsto podrške republikanske baze.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.