POZNATO OD ČEGA BOLUJE BIVŠA PRVA DAMA AMERIKE! Saopštena dijagnoza, oglasila se i Bela kuća!
Rozalin Karter, Foto: Printscreen/YOUTUBE/PBS NEWSHOUR

užas

POZNATO OD ČEGA BOLUJE BIVŠA PRVA DAMA AMERIKE! Saopštena dijagnoza, oglasila se i Bela kuća!

U februaru je saopšteno da bivši predsednik Karter (98) kod kuće prima palijativnu negu, nakon više kratkih boravaka u bolnici

Objavljeno:

Rozalin Karter, bivša prva dama Sjedinjenih Država i supruga bivšeg predsednika Džimija Kartera, ima demenciju, saopštio je u utorak Karter centar.

"Porodica Karter želi da podeli sa vama da bivša prva dama Rozalin Karter ima demenciju. Ona nastavlja da živi srećno kod kuće sa suprugom, uživajući u proleću u Plainsu i posetama najmilijih", saopštio je centar. Dodatni detalji o gospođi Karter (95) nisu odmah dati i Centar je rekao da ne očekuje dalje komentarisanje.

Rozalin Karter, Džimi Karter
foto: Printscreen/YOUTUBE/PBS NEWSHOUR

Kao prva dama, Karter je postavila zalaganje za mentalno zdravlje kao svoju platformu i formirala predsedničku komisiju po tom pitanju tokom svog boravka u Beloj kući, što je nasleđe koje traje i danas. Centar je nazvao objavljivanje njene dijagnoze demencije "važnim korakom ka otvaranju razgovora na ovu temu".

U februaru je saopšteno da bivši predsednik Karter (98) kod kuće prima palijativnu negu, nakon više kratkih boravaka u bolnici.

Džo i Džil Bajden su ostali u kontaktu sa timom bivšeg predsednika kako bi "osigurali da njihova porodica zna da su oni sigurno u mislima predsednika i prve dame", rekla je sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer na brifingu za novinare.

01:20

Predsednica udruženja o leku za Alchajmerovu bolest

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.