IMALA HALUCINACIJE I STRAŠNE NOĆNE MORE, A ONDA SU JOJ U GLAVI PRONAŠLI NEŠTO JEZIVO: Mislili da je TUMOR, a onda..
Operacija, Foto: Profimedia

HOROR!

IMALA HALUCINACIJE I STRAŠNE NOĆNE MORE, A ONDA SU JOJ U GLAVI PRONAŠLI NEŠTO JEZIVO: Mislili da je TUMOR, a onda..

U početku su lekari mislili da se radi o tumoru na mozgu, ali istina je bila mnogo čudnija

Objavljeno:

Halucinacije, nesanica, oduzimanje desne ruke i strašne noćne more. Ovo su neki od simptoma koje je imala Amerikanka Rejčel Palma.

U početku su lekari mislili da se radi o tumoru na mozgu, ali istina je bila mnogo čudnija. Naime, u njenoj glavi je bilo jaje u kojem je rastao parazit.

– Epizode ​​su postajale sve bizarnije. Bilo je dana kada nisam znala gde sam – kaže za Today 42-godišnjakinja iz Midltauna u Njujorku.

Problemi su počeli početkom prošle godine, a magnetna rezonanca otkrila je leziju na levoj strani mozga. Dr Džonatan Rasuli je rekao da znaci ukazuju da je reč o malignom tumoru.

Usledila je operacija, ali je lekare čekalo iznenađenje. Umesto tumora, pronašli su nešto što je, prema Rasulijevim rečima, ličilo na prepeličije jaje. Lekari su uklonili „uljeza” u jednom komadu i rasekli ga da vide šta je unutra.

– Iz lezije je izašla mala trakavica – rekao je Rasouli.

Lekari su slavili jer ipak nije reč o opasnom tumoru.

– Imala je parazita u glavi kojeg smo uspeli da uklonimo. Bili smo veoma srećni. Bila je to jedna od onih retkih situacija u kojima vidite parazita i pomislite: „Vau, ovo je super!“ – kaže Rasouli.

Transplatacija, Operacija
foto: Profimedia

Nije sigurno kako je parazit završio u glavi pacijenta. U pitanju je neurocisticerkoza, infekcija svinjskom pantljičarom koja se može sprečiti, koja je vodeći uzrok epilepsije kod odraslih.

Sama Palma ne zna kako se zarazila, ali je najvažnije da je izlečena, poslednji pregled pre dva meseca pokazao je da je sve u redu.

– Osećam se prilično dobro. Gotovo kao da se nikada nije dogodilo – kaže Palma.

Bonus video:

02:09

OPASNI PARAZIT POJAVIO SE U VOJVODINI! Prenose ga psi i lisice i lako ide s čoveka na čoveka: OVO JE NAJBOLJI NAČIN ZAŠTITE

(Espreso/ Srpski portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.