POSLE JEDNE SMENE DALA OTKAZ! Čim je videla ŠTA treba da RADI za MINIMALAC, pobegla je GLAVOM BEZ OBZIRA (VIDEO)
Amerikanka, Foto: PrintScreen/ TikTok/ croissantwoman

sirotinja

POSLE JEDNE SMENE DALA OTKAZ! Čim je videla ŠTA treba da RADI za MINIMALAC, pobegla je GLAVOM BEZ OBZIRA (VIDEO)

Zaposlila se na poziciji suradnice prodaje, ali i brzo predomislila

Objavljeno:

Popularna TikTokerkanadimka "croissantwoman" otkrila je nedavno svojim brojnim pratiteljima (dva miliona) da je dala otkaz nakon samo jedne smene provedene na novom radnom mjestu.

Mlada Amerikanka zaposlila se na poziciji saradnice prodaje, ali i brzo predomislila kada je čula što se sve od nje traži za minimalac.

"Gospođa koja me dočekala bila je izuzetno ljubazna. Odmah mi je pokazala kako se otvara trgovina, kako se gasi alarm, zbraja stanje u blagajni, proverava elektronska pošta, šalju paketi online i još hrpu toga.

Ali ako ste ikad ranije radili kao suradnik u prodaji, znate da to nije vaš posao. Da je to posao osobe koja je zaposlena na mestu "keyholdera" (govorimo u suštini o mestu menadžera, o osobi koja održava i organizira skladište, obučava nove prodajne radnike, otvara i zatvara poslovnicu, brine o kasi...)

Kada sam je upitala je li sigurna da su sve to moji zadaci, odgovorila mi je potvrdno i pokušala me uveriti da su sve to dužnosti saradnika u prodaji", kazala je u uvodu ta mlada djevojka i u nastavku otkrila što je dovelo do potpunog razočaranja:

"Nisam imala problem s time da obavljam sve te poslove, ali ne za minimalac. Za takav posao očekivala sam dolar ili dva više po satu."

"Ipak, unatoč svemu, pa i svesti da me pokušavaju iskoristiti, nisam nameravala odmah odustati. Kazala sam samoj sebi, posao je posao. Ali ono što me dotuklo bila je informacija da se od mene očekuje smena od osam sati bez pauze.

Plan im je bio ostaviti me samu u trgovini bez stanke. Danas čak nisam stigla ni da ručam. Prisiljeni ste podgrevati hranu, jesti za blagajnom ili na podu. I to me zapanjilo. Kako ljudi uopše rade u takvim uslovima?", upitala se devojka i kazala da se slomila kada je po izlasku iz trgovine sela u automobil.

"Pokušala sam se naterati da zadržim taj posao barem nedelju dana jer nisam osoba koja odustaje. Dapače, mrzim odustajanje. Ali sam ipak naposletku shvatila da se više ne želim vratiti", rekla je.

Ime firme nije željela otkriti, ali je na kraju snimke ponovila da joj nije jasno kako se može tako nešto tražiti od osobe koja radi za minimalac.

Bonus video:

01:30

Evo kako je Milanu Miloševiću pošto je dao OTKAZ Pinku

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.