DEČAK (13) IZ GRČKE VITLAO PIŠTOLJEM, HVALIO SE ORUŽJEM: Policija na pretresu ostala u ŠOKU, evo šta su sve NAŠLI
ilustracija, Foto: MUP

NEVEROVATNO

DEČAK (13) IZ GRČKE VITLAO PIŠTOLJEM, HVALIO SE ORUŽJEM: Policija na pretresu ostala u ŠOKU, evo šta su sve NAŠLI

Nakon reagovanja, došlo je do privođenja oca, koji je na kraju dobio 21 mesec uslovno, sa obavezom da odleži tri meseca zatvora

Objavljeno: 14:35h

Sud u Volosu, osudio je oca (52) mališana starog 13. godina, usled šokantnog i opasnog promovisanja oružija na društvenim mrežama od strane maloletnika. Naime dečak se snimao i hvalio velikom količinom oružija koje poseduje, a često se snimao i kako vitla pištoljem.

Trinaestogodišnji dečak iz Volosa u Grčkoj, koji sebe predstavlja kao "Rambo" na društvenim mrežama, postao je bizarni viralni hit na nekoliko platformi usled snimaka na kojima je često vitlao oružijem. Nakon reagovanja, došlo je do privođenja oca, koji je na kraju dobio 21 mesec uslovno, sa obavezom da odleži tri meseca zatvora.

Otac osuđen zbog ogromne količine oružija

Kako prenose grčki mediji, njegovi roditelji navodno nisu ni znali da ima naloge na društvenim mrežama. Ono što je šokiralo tamošnju javnost jeste činjenica da je on imao pristup oružiju koje se nalazilo u posedu njegovog dede, koji oružije nije adekvatno čuvao.

Mališanov otac star 52. godine, našao se na optuženičkoj klupi usled optužbe za posedovanje oružja raznih vrsta u nebezbednim uslovima , nakon što je u kući njegovog oca u Agriji otkriven čitav arsenal.

Otac je osuđen na 21 mesec zatvora sa obavezom da služi 3, ali je njegov advokat ubedio sud da gospodin Bakaliano da su sati za dete koje je već na psihološkim testovima u solunskoj bolnici kritično.

"Ako on ode u zatvor, porodica će biti uništena"

„Otac prema lekarima treba da se pridruži sesijama i možete da nametnete bilo koji restriktivni uslov koji želite. Svi znamo od naše dece da su ove godine nekontrolisane, ali će porodica biti uništena, a sa njom i trinaestogodišnjak, ako otac ode u zatvor”, rekao je advokat koji je zastupao oca mališana pred sudom.

Dečakova majka koja je bila svedok u procesu i otac kao optuženi tvrdili su da su u njihovoj kući u Nea Joniji bila dva lažna oružja sa kojima se 13-godišnjak igrao i koje su sakrili jer nisu želeli da budu viđeno. U spisima predmeta, međutim, nije zabeleženo lažno oružje, a na sudu se saznalo da je optuženi bio lovac i da je u prošlosti lovio sa svojim ocem, koji je imao arsenal u magacinu kuće u Agriji. Postalo je jasno da je 13-godišnjak imao pristup oružju i pre i posle smrti svog dede koji je bio strastveni lovac. Takođe, sud nije prihvatio, pregledajući spise predmeta, da je oružje koje je 13-godišnjak snimao u kući lažno. Kako se navodi, on je kod kuće imao i patrone, za čije postojanje roditelji takođe nisu znali.

"Kada je policija došla u kuću i pitala me da li imam oružje, odveo sam ih do očeve kuće u Agriji i pokazao im gde ga je moj otac držao. To dokazuje da nisam bio svestan šta se dešava. Sve što živim čini mi se tuđim, za sve mi je žao. Ne znam kako je došao do oružja i patrone“, rekao je 52-godišnjak obraćajući se sudu.

"Nismo ga razumeli"

Svoju ograničenu komunikaciju koju su on i supruga imali kao roditelji sa detetom pripisao je surovoj svakodnevici koja im ne ostavlja prostora osim borbe za opstanak.

"On je energično dete i ne voli da čita. Nismo ga razumeli, ništa drugo nismo dijagnostikovali“, rekao je 52-godišnjak o svom sinu.

Okružni tužilac je sugerisao krivicu 52-godišnjaka i rekao da se na snimcima vidi dete koje puca iz običnog oružja.

"Stvorili ste rizik za društvo u celini i niste ništa preduzeli. Maloletnik se kretao u opasnom polju sa oružjem i možda se kajete i verujem da je tako, ali ste krivi. Pištolji, samostreli, municija... imate ideju u kom se okviru vaše dete kretalo. U kontekstu bez kontrole“, rekao je on obraćajući se optuženima koji su se stalno izvinjavali.

Tokom vršenja popisa oružija, unutar seoske kuće pronađene su sledeće vrste oružija. "1 pištolj sa dva šaržera, 1 revolver sa cevima, sa šest metaka, 1 vazdušni pištolj, 1 vazdušna puška, 1 puška sa prilagođenim nišanom i prigušivačem, 1 puška dvocevka, 1 lovačka puška, 1 lovački karabin sa dodatnim laserskim nišanom i pričvršćenim na kundak ručnim sočivom i plastičnom drškom na dnu, 2 imitacije ratne puške, 1 imitacija vatrenog oružja pištolja, 620 patrona raznih tipova i kalibara, 1 lovački kaiš za patrone, 1 paket sa određenim brojem metalnih kuglica za vazdušnu pušku, 18 čašica, 1 plastična kesa sa količinom kuglica (gelera) ukupne težine 224 grama, 3 prenosiva digitalna primopredajnika, 2 prenosiva primopredajnika (bežična), 1 samostrel sa prilagođenim niskom, 3 pojedinačna opsega, 1 plastični tobolac sa 8 strela, 4 papirna pakovanja koja sadrže ukupno 26 strelica, 1 sistem za noćno gledanje i nišanjenje, 3 lovačka noža i veliki broj zamenskih vrhova strela i pribora za gađanje.

(Espreso/Blic/ gegonota.nevs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.