ODVEO DECU NA ROĐENDAN U PEĆINU POPULARNE TURISTIČKE DESTINACIJE, PA STRADAO: Satima bio SABIJEN MEĐU STENAMA
Karl O'Kif, Foto: Printscreen/Facebook

STRAŠNO

ODVEO DECU NA ROĐENDAN U PEĆINU POPULARNE TURISTIČKE DESTINACIJE, PA STRADAO: Satima bio SABIJEN MEĐU STENAMA

Otac troje dece iz Lankastera je pao i ostao zarobljen četiri sata pre nego što je izvučen

Objavljeno:

Karl O'Kif (49) umro je nakon što je satima bio "sabijen među stenama" u pećini popularne turističke atrakcije, u koju je doveo svoju decu kako bi prisustvovala rođendanskoj zabavi.

O’Kif se igrao sa svojom decom na rođendanskoj zabavi u „Avanturističkom centru Kong“ u okrugu Lejk, na severozapadu Engleske, 22. aprila kada se dogodila tragedija.

Otac troje dece iz Lankastera je pao i ostao zarobljen četiri sata pre nego što je izvučen.

Poznat po tome što je iskusan penjač, Karl je pretrpeo užasne povrede i tragično je izgubio život u bolnici 10 dana kasnije.

Istraga o smrti otkrila je da se ozbiljno razboleo dok je bio zaglavljen u uskom tunelu pre nego što su dobrovoljci gorskih spasilaca, stručnjaci za speleologiju i vatrogasci stigli do njega.

Pomoćnik mrtvozornika za Kambriju, dr Nikolas Šo, rekao da se O’Kif zaglavio u tunelu od fiberglasa u centru za speleološko iskustvo u Kesviku.

„Nije mu bilo spasa. Trebalo je nekoliko sati da ga izvuku specijalistički timovi. Postalo mu je prilično loše i telo mu je bilo komprimovano. Nažalost, uprkos svim naporima tima intenzivne nege, bilo je jasno da se neće oporaviti i, nažalost, u to vreme je uvedeno palijativno zbrinjavanje“, rekao je Šo.

Sud je čuo da je osoblje u avanturističkom parku pokušalo da spase Karla, ali nažalost nije moglo.

Njegova porodica je nedavno odala počast „posvećenom tati koji je imao briljantan um“.

„Karl je bio odan roditelj. Često su ga viđali sa tamnim naočarima i fedora šeširom jer je bio fotofobičan. Imao je briljantan um i bio je u procesu prijave da započne doktorat iz astrofizike. Bio je fasciniran solarnim olujama i predviđao je onu koja se dogodila ove nedelje dok je spavao“, naveli su članovi njegove porodice.

Bonus video:

00:38

Ovde je mesto gde je poginuo Ješić

(Espreso/NovaS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.