TRAMP DONEO NOVU KONTROVERZNU ODLUKU, sud je opet poništio!
Foto: Reuters

igra nerava u sad

TRAMP DONEO NOVU KONTROVERZNU ODLUKU, sud je opet poništio!

Na skupu održanom u Tenesiju, Tramp je izjavio da je presuda bez presedana i da zbog nje SAD izgleda slabo
Objavljeno: 09:09h

Federalni sudija sa Havaja blokirao je novu izvršnu uredbu američkog predsednika Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD, prenosi BBC.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako navode, to se dogodilo nekoliko sati pre nego što je ona trebalo da stupi na snagu. Okružni sudija Derik Votson doveo je u pitanje Trampove dokaze i obrazloženje da se zabrana uvodi zbog nacionalne bezbednosti.

On je istakao da nova izvršna uredba ne ispunjava pravne osnove i izdao privremenu zabranu koja važi na celoj teritoriji SAD. Na skupu održanom u Tenesiju, Tramp je izjavio da je presuda bez presedana i da zbog nje SAD izgleda slabo. On je dodao da će ići dokle god bude potrebno, uključujući i na Vrhovni sud na, kome će, kako je naveo pobediti. Nova izvršna uredba o zabrani ulaska u SAD trebalo je danas da stupiti na snagu. Ona zabranjuje ulazak u SAD državljanima Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena na 90 dana, a izbeglicama na 120 dana. To je druga Trampova uredba, doneta nakon što su brojni sudovi širom SAD blokirali njegovu prvu uredbu. U drugoj uredbi sa liste je skinut Irak i odredba koja je davala privilegije određenim verskim manjinama.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.