ERDOGAN PONOVO U JAVNOSTI NAKON GLASINA DA JE BOLESTAN: Pogledajte kako IZGLEDA, od ovoga MOĆNIJE NE MOŽE (VIDEO)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: AP

KAMERE SVE SNIMILE

ERDOGAN PONOVO U JAVNOSTI NAKON GLASINA DA JE BOLESTAN: Pogledajte kako IZGLEDA, od ovoga MOĆNIJE NE MOŽE (VIDEO)

Danima su neosnovano kružile glasine da je ozbiljno bolesta

Objavljeno:

Predsednik TurskeRedžep Tajip Erdogan je, nakon višednevnih odlaganja javnih nastupa, ponovo počeo da se pojavljuje u javnosti.

Danima su neosnovano kružile glasine da je ozbiljno bolestan, a onda se pre dva dana lično pojavio na jednom događaju. Naime, u subotu je posetio Tehnofest, i iako je mnogima delovalo da je predsednik Turske smršao, on se dobro držao i bez problema je obavio sve dužnosti na festivalu u Istanbulu.

Danas je snimljen prilikom predstavljanja turskog borbenog aviona novije generacije.

Erdogan, obučen u pilotsku jaknu i sa naočarima za sunce, delovao je moćno dok je sedeo u avionu poznatom kao TF-X, koji će nositi ime "KAAN".

"Turska je sada prisutna na svakom polju - na kopnu, u moru i pod morem, u vazduhu i svemiru", rekao je Erdogan tokom događaja nazvanog "Vek budućnosti", koji je organizovala Turska vazduhoplovna industrija (TAI) u Ankari.

Inače, avion pete generacije "KAAN" razvio je TAI sa ciljem da zameni zastarelu flotu F-16 turske vojske.

"S ovom letelicom, Turska će postati jedna od pet zemalja koje imaju ovu vrstu tehnologije", dodao je Erdogan.

Podsetimo, spekulacije o lošem zdravstvenom stanju Erdogana počele su prošle sedmice, kada je otkazao zakazane predizborne skupove iz zdravstvenih razloga.

On je u utorak prekinuo televizijski intervju uživo jer mu je, kako je rekao, muka zbog "uznemirenog stomaka".

Dan nakon toga se oglasio na Tviteru i rekao da će odmarati kod kuće i slušati savet lekara.

Kasnije je zamenik predsednika AK Partije Erkan Kandemir rekao da će Erdogan prisustvovati ceremoniji u nuklearnoj elektrani Akuju u južnoj provinciji Mersin putem video-veze. Odmah potom je potpredsednik Fuat Oktaj odbacio je tvrdnje da je predsednikovo zdravstveno stanje ozbiljno.

"Predsednikovo zdravstveno stanje je zaista dobro. Stalno smo u kontaktu sa njim", rekao je Oktaj i dodao da će Erdogan nastaviti da obavlja dužnosti.

Pričalo se i da je imao infarkt, ali je uprava za komunikacije predsednika odbacila tvrdnje da je Erdogan imao srčani udar.

U saopštenju koje je objavila filijala Uprave za suzbijanje dezinformacija navodi se da tvrdnje nekih naloga na društvenim mrežama da je predsednik imao srčani udar i da je hospitalizovan nisu tačne.

Bonus video:

01:44

ERDOGAN JE MUDRO PROFITIRAO NA UKRAJINSKOJ DRAMI! Stručnjaci: Sada se Turska okrenula Srbiji, jer želli da deponuje svoj potpis

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.