PORODILJE ZAPOSLENE NA TVITERU IMAJU SAMO 14 DANA PLAĆENOG ODSUSTVA: Mask udario jako, da li je moguće?
Ilon Mask, Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

NEVEROVATNO

PORODILJE ZAPOSLENE NA TVITERU IMAJU SAMO 14 DANA PLAĆENOG ODSUSTVA: Mask udario jako, da li je moguće?

Maskova promena politike stavlja radnike Tvitera koji traže dodatno plaćeno odsustvo na milost i nemilost države u kojoj žive

Objavljeno:

Šef Tvitera Ilon Mask srezao je dane plaćenog porodiljskog odsustva kompanije sa 20 nedelja na samo 14 dana, pokazuju interna dokumenta kompanije.

Kompanija sa sedištem u San Francisku promenila je svoju prethodnu politiku na "ono što je propisano zakonom u regionu gde zaposleni rade, zajedno sa "poklonom" u vidu dvonedeljnog odmora - napisala je reporterka Njujork Tajmsa Kejt Konger, koja citira interni dopis.

Ne postoji nacionalna politika za plaćeno porodično odsustvo. Međutim, Zakon o porodičnom i medicinskom odsustvu daje određenim zaposlenima "neplaćeno odsustvo tokom kog imaju zaštićen posao, iz određenih porodičnih i zdravstvenih razloga" u trajanju do 12 nedelja.

Maskova promena politike stavlja radnike Tvitera koji traže dodatno plaćeno odsustvo na milost i nemilost države u kojoj žive.

Postoji 12 država koje nude neki oblik plaćenog porodičnog i medicinskog odsustva. U Kaliforniji državni zakon dozvoljava zaposlenima da uzmu do osam nedelja plaćenog odsustva.

Njujork i Nju Džersi dozvoljavaju 12 nedelja plaćenog odsustva, kao i neplaćeno odsustvo sa zaštićenim radnim mestom do 26 nedelja.

Rod Ajlend ima najdarežljiviju politiku i dozvoljava radnicima 30 nedelja plaćenog odsustva.

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.