SEZONA JOŠ NIJE POČELA, A OD VRTOGLAVIH CENA VEĆ BOLI GLAVA: Zbog računa sa Jadrana ZGRANUTI i meštani u TURISTI
Kafić, Foto: Aleksandra Čolić

ŠOKIRAĆETE SE

SEZONA JOŠ NIJE POČELA, A OD VRTOGLAVIH CENA VEĆ BOLI GLAVA: Zbog računa sa Jadrana ZGRANUTI i meštani u TURISTI

Očigledno je došlo vreme da meštani pogledaju cenovnike pre nego što odluče da sednu u restoran

Objavljeno:

Sezona godišnjih odmora polako nam kuca na vrata, a sa Jadrana nam već stižu prvi komentari na račun cena u restoranima i kafićima, gde se čak i lokalni meštani hvataju za glavu u šoku.

Jedan od omiljenijih kafića u Splitu, uspeo je već da na samom početku letnje sezone navodno ostavio posetioce bez teksta, budući da su cene skuplje bar tri puta više u odnosu na obližne kafiće istog ranga.

Meštani zgranuti cenama

Domaći gosti su bili prilično šokirani kada su shvatili da za dva pića moraju da plate čak 17 evra, odnosno preko 2.000 dinara. Pogled i lokacija koštali su Splićane, koji su za Somersbi potrošili devet evra, a tri klinca Budvajzer piva platila su osam evra, piše Slobodna Dalmacija.

Split
Splitfoto: Profimedia

U prevodu, jabukovaču su platili skoro 68 kuna, a pivo 60 kuna. Cenu u komšijskom kafiću za isto piće, Somersbi, košta za tri puta manju cenu - 2,80 evra.

Možete ga kupiti u prodavnici za 1,46 evra. O pivu ne treba ni da pišemo... Očigledno je došlo vreme da meštani pogledaju cenovnike pre nego što odluče da sednu u restoran. Postoje neki koji sebi mogu priuštiti da plate 128 kuna za obilazak dva pića, ali za mnoge je to zaista previše.

Bonus video:

04:40

CENE GASA NEĆE DIVLJATI, A OVO JE RAZLOG ŠTO KOD NAS POSKUPLJUJE Dušan Bajatović objasnio najavu o većim cenama gasa od 1. maja

(Espreso/ Blic/ Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.