JAKA EKSPLOZIJA U PAKISTANU, IMA POGINULIH: Teroristički napad ili samo nesrećan slučaj?
Eksplozija/Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter/@NorfolkPolice

ŠTA JE OVO?!

JAKA EKSPLOZIJA U PAKISTANU, IMA POGINULIH: Teroristički napad ili samo nesrećan slučaj?

Militanti su 2012. godine u toj oblasti ranili dobitnicu Nobelove nagrade Malalu Jusafzai

Objavljeno:

Najmanje osmoro ljudi poginulo je danas, a više od 50 ih je ranjeno u dve eksplozije u zgradi antiterorističke policijske jedinice na severozapadu zemlje Pakistana.

Šef pokrajinske policije Ahtar Hajat rekao je da se još ne zna šta je izazvalo eksplozije u severozapadnoj dolini Svat, koju su ranije dugo kontrolisali islamski militanti, pre nego što su isterani odatle tokom vojne operacije 2009. godine.

Međutim, militanti su 2012. godine u toj oblasti ranili dobitnicu Nobelove nagrade Malalu Jusafzai. Dolina je poznata i po tome što je tu rođen Mula Falula, bivši lider pakistanskih talibana, koji je ubijen u vazdušnom napadu u susednom Avganistanu 2018. godine.

Hajat je dodao da većinu nastradalih u Odeljenju za antiterorizam čine policajci, ističući da su takođe život izgubili i žena i dete koji su slučajno prolazili pored zgrade u vreme eksplozije. Šef policije je dodao da je u kancelarijama bilo stare municije i da se istražuje da li je to moguć uzrok eksplozije ili je ipak u pitanju teroristički napad.

"Ovo je nesrećan slučaj", rekao je regionalni šef antiterorističke jedinice Sohail Halid, dodajući da deluje da se ne radi o samoubilačkom ili terorističkom napadu.

On je rekao da je u zgradi postojalo skladište oružja i da se trenutno pretpostavlja da je možda došlo do eksplozije zbog nepažnje, ali je naglasio da su "sve opcije otvorene" o mogućem uzroku. Zasad niko nije preuzeo odgovornost.

01:02

DRAMA U NJUJORKU: Odjeknula eksplozija, urušila se garaža

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.