HAOS POSLE EKSPLOZIJE U BELGORODU: Otkačila se AVIO BOMBA i pala između ZGRADA! (FOTO) (VIDEO)
Eksplozija u Belgorodu, Foto: Handout / AFP / Profimedia

DRAMA nad ruskim gradom

HAOS POSLE EKSPLOZIJE U BELGORODU: Otkačila se AVIO BOMBA i pala između ZGRADA! (FOTO) (VIDEO)

Ruski vojni istražioci utvrdili su da je prilikom poletanja borbenog aviona SU-34 došlo do otkačinjanja avio bombe sa nosača i njen pad

Objavljeno:

Ruski grad Belgorod kasno sinoć doživeo je neobičan incident koji zamlo nije pokrenuo odmazdu. Naime, u gradu se prema rečima očevidaca čuo zvižduk, a onda udarac i udarni talas.

Građani koji su se zatekli na ulici, ali i ostali odmah su naveli da je na grad pala taktička balistička raketa TOČKA-U, raketa ispaljena iz SVLR M-142 HIMARS ili dron pun eksploziva koji je bio usmeren prema trafo-postrojenju na periferiji grada. Nikome nije ni na kraj pameti bilo da je ruski borbeni avion SU-34 imao tehnički problem sa noaružanjem.

Naime, pala je avio-bomba na parking i park između zgrada, koja na sreću nije eskplodirala i time izazvala još veću tragediju. Kasnije se ispostavilo da su dve žene lakše povređene iako je bio informacija da u napadu niko nije stradao.

Sigrunosne kamere su snimile bljesak. Ubrzo telegram kanali bili su puni informacija, da bi posle sat vremena se ispostavilo šta se desilo u Belgorodu i da je pukom srećom izbegnuta tragedija. Naime pala je avio-bomba. I to ruska, a ne ukrajinska.

Stanovnci Belgoroda javili su da nisu čuli jaku detonaciju, već zvižduk i tutnjavu, a zatim i udarac, koji je oborio drveće i optetio parking.

Ispostavilo se da je u pitanju avio-bomba FAB-600M62 sa novim modulom za upravljanje koja se otkačila usled tehničkog kvara sa borbenog aviona SU-34.

Naime, slična situacija dogodila se 12.marta u Kjubiševskom okrugu u Donjecku, kada je na ulici pronađena avio-bomba sličnog tipa FAB-500M62, neeksplodirana, a sistem za upravljanje nedaleko od nje.

U ovom incidentu uništena su četiri stana stambene zgrade u ulici Šalandina. Svim stanarima oštećenih stanova ponuđen je smeštaj u hotelu. Na jednpoj od zgrada primećen je oštećen noseći zid, a oštećena su i četiri automobila.

Ruski vojni istražioci utvrdili su da je prilikom poletanja borbenog aviona SU-34 došlo do otkačinjanja avio bombe sa nosača i njen pad. Pukom srećom bomba koja je udarila u beton nije eksplodirala i izvala tragediju sa velikim brojem poginulih i povređenih civila.

Bonus video:

01:51

PRESUDNI MOMENTI RATA U UKRAJINI: Ko će odneti pobedu?

(Espreso/Kurir.rs/A.Mlakar)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.