BALKANSKA ZEMLJA IDEALNA ALTERNATIVA POPULARNOJ DESTINACIJI: Jeftinija od MALDIVA, a PARIRA im u svakom SMISLU
Albanija, Foto: Printscreen/Youtube/Creative Travel Guide

idealno

BALKANSKA ZEMLJA IDEALNA ALTERNATIVA POPULARNOJ DESTINACIJI: Jeftinija od MALDIVA, a PARIRA im u svakom SMISLU

Prilikom posete lokalitetu, turisti mogu naučiti o rimskoj istoriji Albanije i dobiti uvid u prošlost zemlje

Objavljeno:

Albanske plaže opisane su kao idealna alternativa Maldivima, ujedno i daleko jeftinija u odnosu na druge europske turističke destinacije za letnji odmor.

Stručnjaci platforme za rezervaciju putovanja Loveholidays otkrili su top destinacije za turiste koji žele uštedeti novac, a tim preporučuje jeftini odmor u Albaniji za koju navode da ima "obalu koja oduzima dah" i predstavlja "alternativu Maldivima", piše Express. PR Loveholidaysa rekao je da se Albanija često zanemaruje kao destinacija u jugoistočnoj Evropi, ali da ima "netaknute plaže, prelepu obalu i izvore vode koji daju dovoljno razloga za posetu".

Valona, Albanija
foto: Profimedia

"Albanija ima mnogo jezera i vodopada kojima prevladavaju različite nijanse plave boje, a neki je čak nazivaju pristupačnom alternativom Maldivima", rekao je on.

Ksamil se izdvaja kao destinacija s najlepšim plažama u Albaniji, a do njega se lako može doći iz obližnjeg letovališta Saranda. Turisti u svojim recenzijama za ovu destinaciju ističu da je "plaža puna života i muzike, a voda neverojatno bistra".

U blizini se nalaze i ruševine Nacionalnog parka Butrint koje su deo svjetske baštine UNESCO-a, a nekada je tu bio jedan od najboljih gradova u ekspanzivnom Rimskom Carstvu. Prilikom posete lokalitetu, turisti mogu naučiti o rimskoj istoriji Albanije i dobiti uvid u prošlost zemlje.

04:29

Krenimo na putovanje kamperom!

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.