U TELEFONU DEVOJKE KOJA JE SUMNJALA DA JE NESTALA MEDI NAĐENE UŽASNE STVARI? Isplivale GNUSNE tvrdnje
Roditelji nestale devojčice Medlin Meken, Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

JEZIVO

U TELEFONU DEVOJKE KOJA JE SUMNJALA DA JE NESTALA MEDI NAĐENE UŽASNE STVARI? Isplivale GNUSNE tvrdnje

Džulija je postala poznata početkom godine, kada je otvorila Instagram nalog na kom je govorila da sumnja da je ona nestala Medlin Meken

Objavljeno:

Džulija Vandel, koja je postala poznata nakon što je na društvenim mrežama tvrdila da je nestala Medlin Meken, prijavljena je policiji zbog neprikladnih fotografija koje su navodno pronađene u njenom telefonu.

Detektivka Fia Džohenson, koja nje pomagala Džuliji da uradi DNK test u SAD, podnela je prijavu američkoj policiji u kojoj tvrdi da se u telefonu, koji je Džulija ostavila u SAD, navodno nalaze eksplicitne fotografije dece. Ona takođe tvrdi da je Džulija ohrabrivala devojčice da se pridruže sumnjivim platformama, što mlada Poljakinja poriče.

"Policija ovo shvata veoma ozbiljno, uverili su me da će sprovesti opsežnu istragu", rekla je Fia u izjavi za The Sun.

Međutim, Džulija odlučno negira da ima bilo kakve veze sa pedofilijom, a zatim je dodala i da je razgovarala sa policajcima u Poljskoj povodom ovih optužbi.

"Nemam dečije pornografske fotografije u svom telefonu. Nisam pedofil i nikada ne bih ohrabrivala tinejdžerke da urade bilo šta nezakonito. Ja nisam pedofil, ja sam žrtva pedofila", branila se ona.

Džulija Vendel
Džulija Vendelfoto: Printscreen/TikTok/shellmc22

Ona kaže da ukoliko su na tom telefonu zaista pronađene eksplicitne fotografije, da ih je u njega ubacio neko drugi, a takođe je rekla i da je pomenuti telefon kupila od nepoznate osobe.

"Razmislite da li bi neka osoba koja je pedofil sama otišla u policijsku stanicu. Govorim istinu, skinuću ljagu sa svog imena, ja nisam monstrum", rekla je Džulija.

Policija okruga Orindž potvrdila je u izjavi za medije da je Fia Džohenson podnela prijavu i da je istraga u toku.

"Kada se završi istraga, znaćemo da li ima motiva za podizanje krivične prijave. Dok traje istraga nećemo davati bilo kakve komentare na ovu temu", saopštio je portparol policije.

Želi novi DNK test

Džulija je postala poznata početkom godine, kada je otvorila Instagram nalog na kom je govorila da sumnja da je ona nestala Medlin Meken.

Ranije ovog meseca konačno su stigli rezultati DNK analize, koji su pokazali da je ona poreklom iz Poljske i da nema šansi da je ona nestala Medlin. Međutim, ona tvrdi da ne veruje ovim rezultatima i planira da uradi još jedan.

Džulija je u videima tvrdila da ima isti problem sa okom kao i nestala britanska devojčica, kao i da se dela svog detinjstva uopšte ne seća.

Iako je njena majka javno molila Džuliju da prestane sa tim tvrdnjama, navodeći da nisu istinite, mlada Poljakinja se tu nije zaustavila.

U međuvremenu Džulija je napravila novi nalog na Instagramu, koji je ovog puta nazvala "Am I Julia Wendalt" ( prim.prev. Da li sam ja Džulija Vandel).

Na osnovu novog profila možemo da naslutimo da ona ne odustaje od ideje da ona nije Džulija Vendel, a da li će pokrenuti neku novu ličnu istragu ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

"Nikada nisam tvrdila da sam ja Medlin. Ja sam uvek govorila da sumnjam da bih mogla da budem ona", rekla je Džulija u svom prvom oglašavanju.

Nestala devojčica Medlin Meken
Nestala devojčica Medlin Mekenfoto: EPA/HO

Mlada Poljakinja je takođe rekla da nema mentalni poremećaj i da nije luda.

Podsetimo, Medlin Meken, nestala je iz apartmana u portugalskom odmaralištu Praja da Luz 3. maja 2007. godine.

Bila je na odmoru sa svojim roditeljima ,Kejt i Džerijem, dvogodišnjom braćom i sestrama blizancima i grupom porodičnih prijatelja i njihovom decom.

Ona i blizanci su ostavljeni da spavaju u stanu, dok su Mekenovi i prijatelji večerali u restoranu udaljenom 55 metara..

Roditelji su proveravali decu tokom cele večeri, sve dok Kejt nije otkrila da je Medi nestala u 22 sata.

Roditelji nestale devojčice Medlin Meken
Roditelji nestale devojčice Medlin Mekenfoto: EPA/Koen Suyk

Ono što je usledilo smatra se jednom od najvećih istraga o nestalim osobama u svetu.

Portugalske vlasti su zatvorile istragu u julu 2008, ali su Medini roditelji nastavili da rade sa privatnim detektivima.

Bonus video:

04:04

Nestanak Milice Jovanović i dalje pod velom misterije

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.