RODITELJI, VODITE RAČUNA! ŠIRI SE OPASAN IZAZOV NA MREŽAMA: Dečak UMRO dok su ga drugari SNIMALI, evo šta je RADIO
Tinejdžer, Foto: Facebook

katastrofa

RODITELJI, VODITE RAČUNA! ŠIRI SE OPASAN IZAZOV NA MREŽAMA: Dečak UMRO dok su ga drugari SNIMALI, evo šta je RADIO

Džejkobov otac Džastin rekao je da je njegov sin prošlog vikenda bio kod kuće s prijateljima kada se predozirao

Objavljeno:

Tinejdžer iz američkog Ohaja tragično je preminuo nakon što se predozirao lekovima za alergiju koji se izdaju bez recepta dok je pokušavao da izvede TikTok izazov. Nju Jork Post piše da je 13-godišnji Džejkob Stivens učestvovao je u Benadril izazovu u kojem učesnici uzimaju od 12 do 14 antihistaminika, šest puta više od preporučene doze, kako bi izazvali halucinacije.

Džejkobov otac Džastin rekao je da je njegov sin prošlog vikenda bio kod kuće s prijateljima kada se predozirao. Video koji su snimili njegovi prijatelji pokazao je kako pije tablete, nakon čega je telo počelo da mu se grči. Džejkob je nakon toga hitno prevezen u bolnicu i stavljen na respirator. Uprkos svim naporima lekara, dečak je preminuo šest dana kasnije.

Otac: Lekari su rekli da Džejkob nikada neće otvoriti oči niti će disati

"Rekli su da ga mogu držati na respiratoru, da može ležati tamo, ali da nikada neće otvoriti oči, nikada neće disati, smiješiti se, hodati ili govoriti", rekao je shrvani otac, čije je riječi prenio New York Post. Jacobova obitelj apelira na roditelje da paze što njihova deca rade na društvenim mrežama i da ih ne koriste bez nadzora.

"Pazite što rade na mobitelu. Razgovarajte s njima o situaciji. Želim da svi znaju za mog sina", naglasio je otac, koji također traži zakonodavce da uvedu dobna ograničenja za lijekove bez recepta kao što je Benadryl.

Nažalost, Jacob nije prva žrtva Benadryl izazova. U kolovozu 2020. djevojčica od 15 godina predozirala se lekom protiv alergije i preminula. Nakon niza smrtnih slučajeva, proizvođač leka Johnson & Johnson upozorio je kako je Benadryl TikTok iznimno zabrinjavajuć, opasan i da ga treba odmah zaustaviti.

02:04

NOV JEZIV TIKTOK IZAZOV DIGAO BEOGRADSKO NASELJE NA NOGE! Zabrinuti stanari ispričali bizarne detalje ovog nebezbednog trenda

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.