PROPOVEDNIK IH TERAO DA SE IZGLADNJUJU DA BI SRELI ISUSA?! Sektaši pronađeni MRTVI u šumi
Policija / Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

jezivo

PROPOVEDNIK IH TERAO DA SE IZGLADNJUJU DA BI SRELI ISUSA?! Sektaši pronađeni MRTVI u šumi

Neke od optužbi s kojima se suočio vođa sekte bile su nepoštovanje zakona, versko podsticanje i indoktrinacija dece

Objavljeno:

Četiri osobe su umrle, a 11 je u bolnici u Kilifiju u Keniji, nakon što su izgladneli da bi videli Isusa po navodnom naređenju svog propovednika, javlja "Njuzvik".

Troje njih u bolnici je u kritičnom stanju.

Policija u Najrobiju pokušala je 13. aprila da spase osumnjičene pripadnike verske sekte iz šume u kojoj su gladovali, navodi "Kapital njuz".

Policija je saopštila da je grupi ispran mozak od strane vođe Međunarodne crkve dobrih vesti Makenzi Ntenge, koji je takođe poznat kao Pol Makenzi Ntenge.

Prema izveštaju u publikaciji "The Standard", Ntenge je 2019. rekao da će zatvoriti crkvu nakon više pravnih problema.

Neke od optužbi s kojima se suočio bile su nepoštovanje zakona, versko podsticanje i indoktrinacija dece. On je negirao optužbe.

Govoreći za "Standard", on je rekao: "Poruka je već dostavljena i do kraja novembra zatvaram crkvu zajedno sa TV stanicom".

U vezi s najnovijim incidentom u koji je navodno umešan u Ntenge, policija je saopštila da je u četvrtak primila izveštaje da je "grupa neukih građana umirala od gladi pod izgovorom da bi sreli Isusa nakon što im je ispran mozak od strane osumnjičenog Makenzija Ntenge, pastora Međunarodne crkve dobrih vesti".

Policija je saopštila da će nastaviti akciju spasavanja u šumi jer se sumnja da bi moglo biti još ljudi u toj oblasti.

Vlasti takođe sumnjaju da u šumi postoji masovna grobnica u kojoj su sahranjeni drugi članovi sekte.

Prema pisanju publikacije "TUKO", policijski izveštaj detaljno opisuje strahove vlasti o tome koliko tela žrtava je još u šumi nakon razgovora s uzbunjivačem.

"Dana 13. aprila 2023. godine, Karume Fondo je podneo obaveštajni izveštaj kriminalističkim istražnim službenicima", navodi se u izveštaju. "Dalje je naveo da postoji masovna plitka grobnica žrtava tog ispiranja mozga s ukupno 31 telom na neidentifikovanom mestu u šumi Skakahola unutar Langobaje u Malindi."

Ntenge je 23. marta uhapšen i optužen da je ubio bebe i sahranio ih u plitke grobove. Oslobođen je uz kauciju od 742 dolara.

Prema zasebnom izveštaju "TUKO"-a, pastor je takođe optužen da je dvojici roditelja isprao mozak da ubiju svoje dvoje dece kako bi ih učinio "herojima u očima Boga".

Zatim je navodno sahranio dve bebe u plitku grobnicu na mestu zvanom Šakahola u Kilifiju, navodi se u izveštaju.

Roditelji, koji su identifikovani kao Isak Ngala i Emili Kaunga, takođe su navedeni kao osumnjičeni.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.