MARIJA PROVELA 7 DANA SA MRTVIM MUŽEM U ČAMCU: Borila se sa LEŠINARIMA,vrištala iz SVEG GLASA,a ovako je PREŽIVELA
Čamac, Foto: AP

A NE ZNA DA PLIVA!

MARIJA PROVELA 7 DANA SA MRTVIM MUŽEM U ČAMCU: Borila se sa LEŠINARIMA,vrištala iz SVEG GLASA,a ovako je PREŽIVELA

Kada se pokvario motor čamca, Marija je bila prinuđena da danima vesla do bezbednog mesta kroz more kajmana ubica - stvorenja nalik aligatorima

Objavljeno:

Žena iz Brazila preživela je nedelju dana u čamcu sa telom svog supruga, boreći se protiv lešinara i živeći na sirovoj ribi.

Marija das Grasas Mota Bernardno (68) bila je na prvom ribarskom putovanju rekom Rio Negro sa svojim suprugom, Hose Nilsonom de Souza Bernardo, kada je doživeo srčani udar i umro na početku putovanja 29. marta.

Kada se pokvario motor čamca, Marija je bila prinuđena da danima vesla do bezbednog mesta kroz more kajmana ubica - stvorenja nalik aligatorima.

Njihova ćerka Kristina rekla je medijima da je nakon večere, njen otac legao u ležaljku, ali je konopac pukao i on se uplašio. Ustao je i udario koleno.

"Opet je seo i počeo da se oseća loše, rekao je mojoj majci da mu je vruće. Rekla je da je nakon toga ustao, vrisnuo i srušio se. Uhvatila ga je, podigla mu glavu, a on je udahnuo poslednji put", rekla je Kristina, prenosi Daily mail.

Marija je nakon toga vezala čamac za drvo i otišla da potraži pomoć, ali je onda otkrila da motor neće da upali.

"Provela je sve ove dane veslajući", rekla je njena ćerka.

Marija se plašila da ne upadne u reku zbog opasnih životinja, ali i zato što ne zna da pliva.

Prve dane na čamcu provela je tako što je jela sirovu ribu i brašno koje je našla na plovilu.

Dok je plutala na reci, Marija je lupala u šerpe i tiganje i vrištala za pomoć iz sveg glasa, ali je niko nije čuo.

Starija žena je morala da brani telo svog muža od surovih amazonskih elemenata, uključujući blistavo sunce, tropske oluje, pa čak i životinje grabljivice.

"Mama je rekla da su lešinari počeli da kruže iznad čamca, udarala ih je čime je stigla. Skinula je ceradu sa vrha tende i stavila je preko tela jer su pčele i komarci već sedeli na njegovom lešu", ispričala je Kristina.

Marija je spasena posle sedam dana na reci, a nakon medicinskog pregleda, ima poteškoća da se pomiri sa realnošću. Iz bolnice je otpuštena 5. aprila.

"Potresena je i slaba, ne može da spava", istakla je njena ćerka.

Marija i Hose krenuli su na putovanje 28. marta. Imali su ribarski brod i mali kanu za istraživanje poplavljenih šuma. Potraga je pokrenuta nakon što se nisu vratili kući.

Zabrinuti članovi porodice alarmirali su vlasti kada su otkrili njihov kanu vezan za drvo.

Brazilska mornarica je 4. aprila pronašla njihov brod kako pluta u Irandubi, oko 161 kilometar od mesta sa kojeg su isplovili, nedelju dana kasnije.

(Espreso/Telegraf.rs/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.