PILOT OSETIO KAKO MU NEŠTO HLADNO PUZI PO LEĐIMA, PRETRNUO OD STRAHA: Jeziva rečenica se prolomila preko RAZGLASA
Avion, Foto: Profimedia

MORAO DA PRIZEMLJI AVION

PILOT OSETIO KAKO MU NEŠTO HLADNO PUZI PO LEĐIMA, PRETRNUO OD STRAHA: Jeziva rečenica se prolomila preko RAZGLASA

Zavladala je takva tišina među putnicima da je mogla da se čuje igla kako pada..

Objavljeno:

Pošto je pilot primetio kako pilotskom kabinom puzi kobra i skriva se pod njegovim sedištem, putnički južnoafrički avion prinudno je sleteo na aerodrom u grad Velkom. Pilot Rudolf Erazmus nije primetio kobru, dok se avion kojim je upravljao nije našao na više od tri kilometra visine.

- Iskreno, nisam registrovao šta se zbiva. Samo sam osetio nešto hladno kako mi puzi uz košulju po leđima. Pomislio sam da nije možda voda iz flaše koju nisam dobro zatvorio ali, kada sam se okrenuo i pogledao naniže, video sam kobru kako gmiže i nestaje ispod sedišta - rekao je Erazmus.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, ujed "kejp'' kobre smrtonosan je i može da dovede do smrti za samo pola sata.

Kobra
foto: Profimedia

"Rekao sam na razglas: zmija je kod mene"

- Kada sam je ugledao, bio je to trenutak strahopoštovanja. Plašio sam se da zmija ne ode pozadi među putnike jer bi izazvala paniku. Zato sam ih obavestio o tome da je kod mene u kabini zmija i da ću pokušati da sletim što pre moguće. Zavladala je takva tišina među putnicima da je mogla da se čuje igla kako pada - rekao je pilot.

Dodao je da su piloti obučeni za mnoge nepredviđene situacije, ali da to ne uključuje susret sa zmijama otrovnicama u pilotskoj kabini. Komesar za civilno vazduhoplovstvo Južne Afrike Popi Kos je naveo da je Erazmus pokazao "sjajnu veštinu zahvaljujući kojoj su spaseni životi". Ipak, Erazmus ističe da se ne oseća posebnim zbog onoga što je učinio.

Avion
foto: Printscreen/Twitter/@TomHourigan

- To je malo preterano. I moji putnici su takođe ostali mirni - rekao je. Erazmus je rekao da je zmija primećena pre poletanja i da je pokušao da je pronađe pre ukrcavanja, ali objasnio je da je nije video, zbog čega su on i putnici pretpostavili da je otpuzala.

Bonus video:

00:10

Zmija na stazi kod hotela Jugoslavija

(Espreso/Srbija Danas/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.