SVI OBOŽAVATE SNEŽANU I 7 PATULJAKA, A NE ZNATE ZA JEZIVU PRIČU KOJA SE KRIJE IZA NJE: Ništa je nije moglo SPASITI
Foto: Printscreen/Youtube/ CC: Cinematic Clips

MORBIDNO DO BOLA

SVI OBOŽAVATE SNEŽANU I 7 PATULJAKA, A NE ZNATE ZA JEZIVU PRIČU KOJA SE KRIJE IZA NJE: Ništa je nije moglo SPASITI

Za razliku od bajke, niko nije mogao da pomogne Margaret, niko nije mogao da je spasi od sigurne smrti, pa čak ni poljubac prave ljubavi

Objavljeno: 13:48h

Svi se sećamo bajke "Snežana i 7 patuljaka", ali malo ko zna da je ona zasnovana na istinitom događaju koji se desio u Bavarskoj u 16. veku.

Sve nas je fascinirala istinita priča koja se krije iza Alise u zemlji čuda, ali priču koja stoji iza bajke o Snežani do sada nismo imali priliku da čujemo.

Margaret fon Valdek je izgubila majku, pa je morala da živi u kući svog brata. Imajući u vidu patnju drugih ljudi, ona je pomagala koliko je mogla.

Za razliku od Margaret, njen brat nije bio saosećajan iako je bio prilično imućan jer je posedovao rudnik bakra. Pošto je rudnik bio previše skučen prostor za klasične muškarce, on je zaposlio decu koji su izvlačili metal iz dubina planine.

Rudnik
Rudnik foto: Dado Đilas

Vremenom je težak posao toliko uticao na fizički razvoj te dece da su oni mahom bili pogrbljeni. Kako su rasli, sve više su se savijali jer su satima, nedeljama, mesecima i godinama boravili u uskim rudarskim hodnicima kako bi zaradili za koru hleba.

Umesto da preuzme odgovornost za štetu koju im je naneo, Margaretin brat je ismevao svoje maloletne radnike nazivajući ih pogrdno "patuljcima".

Pošto je zarada bila bedna, a niko više nije hteo da ih takve primi na posao, rudari su se mahom okretali sitnim lopovlucima kako bi prehranili porodice. Oni su ulazili u kuće bogatih stanovnika tog mesta i uzimali ono što im je bilo potrebno.

Znajući da su rudari ti koji pljačkaju domove, jedna stara gospođa je odlučila da stvari uzme u svoje ruke. Ona ih je jednog dana sačekala ispred rudnika i ponudila im jabuke umočene u otrov. Gladni rudari su zahvalno uzeli voće i pojeli ga u slast. Niko od njih nije ni slutio da će ih stići mučna smrt.

Jabuka
foto: AP

Tako su pomrli svi radnici koji su radili kod njenog brata kao i njen brat, dok je ta strašna tragedija naslutila samo delić užasa kroz koji će proći Margaret fon Valdek.

Nemajući gde da ode i s kim da živi, Margaret se preseljava u grad. Po gradu se pročulo da se doselila lepotica duge, crne kose, a među novim udvaračima bio je i španski princ Filip II.

Filip i Margaret zaljubili su se na prvi pogled. Njihova ljubav je bila toliko velika da su odmah poželeli da se venčaju, ali kada je tadašnji kralj Španije čuo da njegov sin planira da oženi siromašnu devojku - odlučio je da to spreči.

Okupio je svoje podanike i naredio im je da devojci okončaju život kako znaju i umeju.

Margaret koja je bila naivna i dobra, nije ni znala šta joj se sprema. Kraljevi podanici brzo su stigli do nje i otrov joj sipali u hranu. Umrla u rukama svog nesuđenog muža.

Za razliku od bajke, niko nije mogao da pomogne Margaret, niko nije mogao da je spasi od sigurne smrti, pa čak ni poljubac prave ljubavi.

Bonus video:

02:32

Šestogodišnjaci pričaju kao dvogodišnjaci zbog crtaća

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.