POSLALI STUDENTE NA RASPUST, A U SAOPŠTENJU NAVELI BIZARAN RAZLOG: Da li je ovo MOGUĆE?
Studenti, Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

DALI IM POSEBAN "ZADATAK"

POSLALI STUDENTE NA RASPUST, A U SAOPŠTENJU NAVELI BIZARAN RAZLOG: Da li je ovo MOGUĆE?

Prvi put da je poseban akcenat stavljen na ovako nešto

Objavljeno:

Nekoliko fakulteta u Kini dospelo je na naslovne strane kada su svojim studentima dali nedelju dana raspusta iz bizarnog razloga. Naime, “zadatak” tokom slobodnog vremena im je da se zaljube i uživaju u prirodi.

Devet stručnih koledža, koje vodi “Fan Mei grupa” poslalo je obaveštenje 23. marta studentima da će moći da uživaju u sedam slobodnih dana od 1. do 7. aprila kako bi “pronašli ljubav i uronili u emocije”.

U zvaničnoj izjavi zamenika dekana Vazduhoplovnog strukovnog koledža “Mianiang”, Lianga Guohuia navodi se sledeće: „Škola primenjuje sistem prolećnog raspusta u nadi da će učenici naučiti da vole prirodu, vole život i uživaju u ljubavi. Izađite iz kampusa, stupite u kontakt sa prirodom i svojim srcem osetite lepotu proleća”.

Fakultet
Fakultetfoto: Marina Lopičić

Iako je normalno da obrazovne ustanove u Kini daju nedelju dana odmora tokom proleća, ovo je prvi put da je poseban akcenat stavljen na zaljubljivanje.

Fakulteti koji daju pauze su oni koji se obučavaju za poslove u vazduhoplovnoj industriji, kao što su piloti, stjuardese, kontrolori letenja i obezbeđenje aerodroma.

Inače, zadnjih godina zabeležen je značajan pada nataliteta i broja brakova u Kini. Mnoge kompanije, provincije i tela lokalne samouprave pokušavaju da osmisle planove koji bi podstakli ljude da stupe u brak.

Bonus video:

02:30

Agronomski fakultet u Čačku postao je jedino mesto u državi na kom je moguće uraditi senzorsko ispitivanje prehrambenih proizvoda

(Espreso/ Time Now News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.