HRABRA DIREKTORKA POTRČALA KA UBICI ČIM JE ČULA PRVE PUCNJE: Htela da spasi UČENIKE, pa nađena MRTVA U HODNIKU
Odri Hejl, Foto: Printscreen/Youtube/ LiveNOW from FOX

užasna sudbina

HRABRA DIREKTORKA POTRČALA KA UBICI ČIM JE ČULA PRVE PUCNJE: Htela da spasi UČENIKE, pa nađena MRTVA U HODNIKU

Direktorka je pokušala da spase svoje učenike

Objavljeno:

Direktorka škole u Nešvilu, koju je u ponedeljak napala bivša učenica, potrčala je ka njoj u nadi da spasi svoje đake, preneli su mediji.

Dr Ketrin Kunc (60) pronađena je mrtva u hodniku škole, a šef policije Nešvila kaže da to pokazuje da se suprotstavila Odri Hejl (28), transrodnoj osobi koja je započela pucnjavu.

Hejl je pucala u zaključana staklena vrata na ulazu u hrišćansku školu u 10.13 sati u ponedeljak, kada se oglasio i alarm. Hejl je tada počela da traga za žrtvama - nasumično odabranim, rekla je policija - i viđena je na snimcima nadzornih kamera kako hoda hodnicima, sa jurišnom puškom u ruci.

Ras Puli, član gradskog veća Nešvila i bivši agent FBI, rekao je da je Kuns pokušala da spase svoje učenike, prenosi Daily mail.

"Direktorka, dr Kunc, potrčala je ka opasnosti kada je čula prve pucnje. Takođe se pobrinula da škola bude pripremljena uz aktivnu obuku strelaca i protokole. Te akcije su spasile bezbroj života", napisao je Puli na Fejsbuku.

Puli je za Fox News Digital rekao je da direktorka imala zoom poziv kada je Hejl upala u školu.

Dete u školi
Dete u školifoto: Profimedia

"Od svedoka u školi sam saznao da je Kunc imala zoom poziv u vreme pucnjave. Odmah je završila razgovor, ustala i krenula pravo prema napadaču. Uradila je ono što direktori rade - zaštitila je svoju decu. Osim toga, pripremila je školu tražeći napredni nivo obuke aktivnog strelca i od svedoka na licu mesta, ovaj protokol, čije detalje ne mogu da pružim, spasao je bezbroj života", rekao je Puli.

Džon Drejk, šef policije Nešvila, rekao je u utorak da ne sumnja da je direktorka krenula ka opasnosti, iako nije znala šta se tačno dešava.

"Prema tome kako je ležala u hodniku, može se reći da je došlo do sukoba", rekao je Drejk.

U pucnjavi je ubijeno još dvoje radnika škole i troje devetogodišnjaka.

Hejl je ubila policija 14 minuta nakon početka pucnjave.

Bonus video:

03:20

Ubistvo u Apatinu zgrozilo javnost

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.