BIO OŽENJEN SA ROĐAKOM, A ORGIJAO SA DEVICAMA: Supruge mu bile kao PROKLETE, većina je doživela JEZIVU SUDBINU
Mao Cedung, Foto: Wikipedia

EROTSKI APETITI REVOLUCIONARNOG VOĐE

BIO OŽENJEN SA ROĐAKOM, A ORGIJAO SA DEVICAMA: Supruge mu bile kao PROKLETE, većina je doživela JEZIVU SUDBINU

U svetu je poznat kao lider partije i jedan od vodećih teoretičara komunizma, ali se malo zna o njegovim erotskim apetitima

Objavljeno:

Život čuvenog predsednika Severne Koreje Kim Džong Una prate razne kontroverze, dok je život njegove supruge prava misterija. Međutim, on nije jedini državnik kojeg prate izopačene navike, a na listu onih koji su vodili bizaran način života može se svrstati i jedan od nekadašnjih najvećih revolucionarnih vođa, Mao Cedung.

U svetu je poznat kao lider partije i jedan od vodećih teoretičara komunizma, ali se malo zna o njegovim erotskim apetitima. Ženio se čak četiri puta, imao na stotine ljubavnica, a većina njih je doživela jezivu sudbinu.

Poznatno je da je Cedung odgovoran za smrt milione ljudi, dok je s godinama postajao sve gori. Naime, po dolasku na vlast bio je odgovoran za jednu od najgorih odluka u politici oličenu u "Velikom koraku napred". Ta strategija podrazumevala je udaljavanje ljudi sa farmi i pirinčanih polja kako bi se posvetili teškoj industriji, što je dovelo do smrti miliona usled nedostatka hrane.

Kako je stario, sve više pažnje je posvećivao svojoj smrtnosti, te se priklonio Taoističkom verovanju da se*s sa devicama produžava život. Mlade devojke dovođene su sa svih strana zemlje kako bi bi mu pomogle da dosegne večnost. Uprkos tome preminuo je 1976.

Međutim, tek nakon smrti velikog vođe otkriveno je da je tokom njegove vladavine na hiljade mladih žena birano za potrebe orgija, priređivanih u predsedničkim odajama.

Mao Cedung
Mao Cedungfoto: Wikipedia

Brakovi i tragedije

Oženili ga rođakom

"Kada sam imao 14 godina, roditelji su me oženili devojkom iz sela koja je imala 20. Ja nisam živeo sa njom i nikad je nisam smatrao svojom ženom", rekao je Mao u intervjuu američkom novinaru Edvardu Snou. Previše je tadašnji tinejdžer bio ambiciozan da bi se skrasio na spahiluku svoga oca. Ubrzo je Luo preminula, a Mao je odlučio da napusti imanje i ode u veće mesto radi školovanja, 20 kilometara udaljeno od porodičnog imanja, piše Dnevno.rs.

Veza je sazrevala i uskoro je Mao planirao drugu ženidbu, ali ga to u isto vreme nije sprečilo da otpočne nekoliko ljubavnih veza. Jedna od najstrastvenijih bila je sa udovicom Si-Jung, 3 godine mlađom od njega. Jang je saznala za Maovo neverstvo, ali se nije mnogo bunila. U to vreme, Mao je duboko zagazio u partijski aktivizam i postao lider koji će okupiti veliki broj radnika, seljaka, studenata i žena. Savremenici tvrde da je idejni tvorac i glavni operativac svih značajnijih Maovih aktivnosti, upravo bila Jang Kaihui.

U tom periodu, Jang je rodila tri sina, ali su ubrzo rastavljeni jer je bila uhapšena od strane tadašnje nacionalističke vlade. Postoje svedočenja da ju je Mao žrtvovao radi sopstvene sigurnosti. Godine 1930., Jang je tokom jednog saslušanja odbila da okrivi Cedunga za zavereničke aktivnosti, zbog čega je osuđena na smrt.

Njeno pogubljenje odvijalo se pred očima osmogodišnjeg sina Mao Aninga. Dve godine pre nego što je izgubio Jang, Mao je svoje delovanje u Jingang planinama i drugim nepristupačnim predelima Kine sprovodio zajedno sa mladom komunistkinjom He Zižen. Jedva da je bila punoletna kada se na partijskoj ceremoniji obavezala Mau na večnu vernost.

Sa Maom je imala tri ćerke i tri sina, a čak petoro njihove dece preminulo je od gladi, bolesti i stalnog progona. Svi osim ćerke Li Min.

Mao Cedung
Mao Cedungfoto: Wikipedia

Dok je trajala odiseja He Zižen, Mao upoznaje Đijang Đing, koja će u svetskoj istoriji ostati poznata kao Madam Mao. Rođena je 1914, a sa 14 godina, vođena ambicijom da postane slavna glumica, napustila je roditeljski dom i preselila se u Šangaj. Do trenutka kada upoznaje Cedunga, Đing je živela ili bila udata za čak četiri muškarca, a detalji iz privatnog života glumice punili su novinske stupce šangajske "trač-štampe".

Đing je dobro znala sa kim ima posla, pa se već u početku veze sa Cedungom zalagala da njegovi seksualni apetiti budu zadovoljeni tako što mu je sama dovodila mlade žene i device.

Venčali su se u oktobru 1938. godine, a od tada su zajedno učestvovali u nekoliko političkih kampanja, između ostalog i u "Kulturnoj revoluciji" od 1966. do 1976. godine. Savremenici veruju da je tokom tog perioda kontrolisala bezbednosne službe i medije, kao i da je kreirala propagandu, stvarajući haos u kineskom društvu.

Posle Maove smrti, uhapšena je i osuđena na doživotnu robiju. Godine 1991. izvršila je samoubistvo.

Bonus video:

02:09

Titov unuk otkrio zašto se odrekao Komunističke partije: Komunizam više nije popularan!

(Espreso/ Stil/ Dnevno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.