GLEDALA JE U TELEFON 14 SATI, KAD SE PROBUDILA MORALA JE U BOLNICU: Lekari su se šokirali kad su otkrili šta joj je
Devojka koja se razbolela od telefona, Foto: printscreen Instagram/fenellascorner

PAZITE SE

GLEDALA JE U TELEFON 14 SATI, KAD SE PROBUDILA MORALA JE U BOLNICU: Lekari su se šokirali kad su otkrili šta joj je

Lekari su bili takođe zbunjeni bizarnom bolešću influenserke

Objavljeno:

Influenserka iz Velike Britanije tvrdi da je dobila „digitalnu vrtoglavicu“ nakon što je provodila do 14 sati dnevno na telefonu, i da je zbog toga bila vezana za invalidska kolica.

Fenela Foks (29) kaže da je od jutra do večeri zurila u ekran, zavisna od Instagrama, gde je prikupila više od 156.000 pratilaca. Ali početkom 2021. godine, brineta je primetila glavobolju i bolove u vratu koji su se postepeno pojačavali. Ubrzo nakon toga počela je da pati od vrtoglavice i mučnine.

– Osećala sam se kao da zaista ne mogu da hodam kako treba. Osećala sam se zaista loše. Vrtoglavica i neka izobličenost. Meni je lako da to zamislim, ali je teško objasniti – rekla je Foks za Miror.

U to vreme je živela u Portugalu, gde su lekari bili zbunjeni njenim simptomima. Kada su postali ekstremniji odletela je u Veliku Britaniju da bi o njoj brinuli roditelji.

– Bilo mi je dobro kada sam uzela taksi do aerodroma, ali kada sam stigla do aerodroma, tamo su me čekala invalidska kolica. Bila sam u invalidskim kolicima od tog trenutka do susreta sa mamom na drugom kraju i do vrata njenog auta – priseća se ona.

Foks je navodno postala vezana za krevet i nije mogla da pravilno hoda, oslanjajući se na invalidska kolica kada god je trebalo da ustane.

Ipak, zavisnica od telefona je nastavila da skroluje po ceo dan, ne shvatajući da je to potencijalni uzrok njenih problema.

– U krevetu sam, skrolujem od kada se probudim dok ne krenem na spavanje. Ono što nisam znala je da se u tim trenucima moje stanje pogoršavalo – rekla je ona.

Lekari u Velikoj Britaniji bili su takođe zbunjeni bizarnom bolešću influenserke, ali je tada njen otac pronašao razne članke o tzv. “sajberbolesti” i „digitalnoj vrtoglavici“. Fenela je od tog trenutka rešila da odbaci telefon i promeni život.

– Isključila sam telefon i bacila ga u zadnji deo ormana, a onda ga dala roditeljima i rekla: “Molim vas, ne dajte mi ovo”. Tek onda sam ponovo prohodala – izjavila je ona.

Fenela nije otkrila da li joj je lekar specijalista dijagnostikovao vrtoglavicu. Međutim, nekoliko lekara je izjavilo da višak vremena ipred ekrana može izazvati zapanjujuće simptome.

– Sajber bolest se javlja kada vaš mozak prima poruke da se krećete, na primer, preko treperećeg ekrana, a u stvari ste mirni – rekla je dr Džilijen Ajzaks Rasel za portal Real Simple prošle godine, pojasnivši da tako nastaje „vizuelni vestibularni konflikt”, što je faktor koji izaziva mučninu tokom vožnje.

– Vizuelni vestibularni konflikt stvara vrstu konfuzije kada vaše oči detektuju jednu stvar, a vaše unutrašnje uho i telo detektuju nešto drugo – rekla je dr Kristina Fin za pomenutu publikaciju, objašnjavajući da „sajberbolest“ može da oponaša efekte vrtoglavice.

Nažalost po influenserku ona se oslanja na društvene mreže kao jedini izvor prihoda. Pored Instagrama takođe je aktivna na sajtu za odrasle OnlyFans odakle zarađuje 15.000 dolara mesečno.

Bonus video

04:17

OVAKO VAS VARAJU U INTERNET PRODAJI Naručite masku za telefon, a platite nekome iz Katara mobilni od 900 evra

(Espreso/mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.