TRAMP U NEOBRANOM GROŽĐU, BIĆE IZNETI DOKAZI KOJI GA MOGU ZAUVEK UNIŠTITI: Loše mu se PIŠE, evo o ČEMU JE TAČNO REČ
Donald Tramp, Foto: EPA/Doug Mills / POOL

OBELODANJENO

TRAMP U NEOBRANOM GROŽĐU, BIĆE IZNETI DOKAZI KOJI GA MOGU ZAUVEK UNIŠTITI: Loše mu se PIŠE, evo o ČEMU JE TAČNO REČ

Suđenje je zakazano za 25. april, a očekuje se da će svedočiti i Kerol i Tramp

Objavljeno:

Bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu kola su definitivno krenula nizbrdo. Nakon što je izjavio da očekuje svoje hapšenje, obelodanjeno je i da će velikih problema imati na suđenju za silovanje za koje ga je optužila Elizabet Džin Kerol, kolumnistkinja časopisa "El".

Naime, sudija u tom slučaju Luis A. Kaplan odlučio je da se na suđenju mogu prezentovati snimci na kojima se čuje Tramp kako iznosi mizogine primedbe o ženama 2005. kada očigledno nije shvatio da ga snimaju, ali i da se pojave ključni svedoci koji bi takođe mogli da ga pokopaju.

Suđenje je zakazano za 25. april, a očekuje se da će svedočiti i Kerol i Tramp. Kerol je u memoarima iz 2019. rekla da ju je Tramp silovao sredinom 1990-ih u svlačionici u luksuznoj robnoj kući "Bergdorf Gudman" na Menhetnu. Rekla je da je slučajni susret ispunjen bezbrižnim zezanjem postao nasilan kada su ušli u malu prostoriju dok su se zadirkivali ko će isprobati komad donjeg veša. Tramp je više puta insistirao da nikada nije sreo Kerol u prodavnici i da ne zna ko je ona.

Tokom oktobarskog svedočenja, on je pogrešno identifikovao decenijama staru njenu fotografiju kao jednu od njegovih bivših žena.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: EPA/Tasos Katopodis / POOL

U izjavi, Tramp je odbacio tvrdnje Kerolove , rekavši: "Fizički ona nije moj tip".

Sudija Kaplan je ranije presudio da snimljene opaske koje je Tramp dao na snimci "Access Hollywood" mogu da se koriste u slučaju za klevetu koju je Kerol pokrenula protiv njega pre nego što je podnela tužbu za silovanje protiv njega u novembru, kada je stupio na snagu privremeni zakon koji dozvoljava odraslim žrtvama silovanja da tuže svoje zlostavljače, čak i ako su se napadi desili pre više decenija.

Takođe je presudio da dve žene koje su iznele tvrdnje o seksualnom zlostavljanju u okolnostima sličnim onima koje je navela Kerol mogu da svedoče na suđenju.

Snimak "Access Hollywood" je otkriven samo nekoliko nedelja pre nego što je Tramp pobedio na predsedničkim izborima u novembru 2016. Na snimku je rekao da ponekad, kada vidi lepe žene, "jednostavno počne da ih ljubi".

"To je kao magnet. Samo poljubim, čak i ne čekam. Kada si zvezda, puštaju ti to da uradiš. Možeš sve, uključujući hvatanje žena između nogu", rekao je tada Tramp.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: EPA-EFE/Al Drago / POOL

Nakon toga izdao je izvinjenje, rekavši da su komentari bili "zafrkancija u svlačionici" uhvaćena na "vrućem mikrofonu".

U nalogu od ponedeljka Kaplan je izričito presudio da će dozvoliti snimak "Access Hollywood" i svedočenje dve druge žene koje tvrde da ih je Tramp seksualno napao budu uključeni u suđenje, ponavljajući svoje presude iz slučaja za klevetu.

"Nema razloga, a gospodin Tramp nije izneo nijedan ubedljiv argument da odlučim drugačije", napisao je sudija. Takođe je dozvolio da svedoče dve osobe koje su radile u robnoj kući u vreme navodnog silovanja, iako su se Trampovi advokati protivili, rekavši da nisu blagovremeno obavešteni o tome. Sudija je rekao da su ih advokati Kerolove blagovremeno obavestili o svedocima.

Bonus video:

03:39

TRAMPOVA PREDIZBORNA OBEĆANJA: Da li je uspeo da učini Ameriku ponovo velikom (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.