Rodila je dva para BLIZANACA, a onda se desilo neviđeno ČUDO: Šanse su bile astronomski male (VIDEO)
Dva seta blizanaca, Foto: printscreen TikTok/ash.ton.of.twins

svaka čast!

Rodila je dva para BLIZANACA, a onda se desilo neviđeno ČUDO: Šanse su bile astronomski male (VIDEO)

Ona se porodila tri puta za pet godina, Amelija i Eloiz su bile prve, zatim Oven i Vajat pre dve godine, a u martu su rođeni Rouz i Vajolet

Objavljeno:

Ešton Roli i njen suprug Erik iz SAD dugo su se borili da postanu roditelji, a njihov uspeh je konačno došao u vidu tri seta blizanaca.

– Priča o našoj porodici je priča o ekstremnim promenama za mog supruga Erika i mene. Bilo je trenutaka kada smo se borili sa neobjašnjivim problemima neplodnosti kada nismo znali da li ćemo ikada imati decu. Sada vozimo kombi Ford Transit jer imam šest sedišta – ispričala je majka tri para blizanacca.

Ona se porodila tri puta za pet godina, Amelija i Eloiz su bile prve, zatim Oven i Vajat pre dve godine, a u martu su rođeni Rouz i Vajolet.

– Stvar je u tome što je samo prvi put namera bila da dobijemo blizance. Uradili smo vantelesnu oplodnju i preneli dva embriona, sa namerom da posle godina čekanja dobijemo blizance. Onda smo odlučili da pokušamo da dobijemo još jednu bebu. Preneli smo jedan embrion i taj embrion se podelio u par identičnih blizanaca. Ovo je bilo statistički neverovatno – postojala je šansa od 1 posto da se to dogodi.

@anorvisa.aaaa Ответ пользователю @manka ♬ оригинальный звук - ??????ℎ??

Ešton kaže da su se ona i njen muž uplašili kada su čuli da po drugi put čekaju blizance, ali je shvatila da nije tolika razlika između troje i četvoro dece.

– Znala sam da to možemo. Pored toga, imamo mnogo članova proširene porodice u blizini koji su nam od velike pomoći. Da nemamo taj sistem podrške, bili bismo u velikim problemima. Bilo je bitno imati porodicu u blizini koja bi mogla da brine o starijim blizancima kada su bebe bile na intenzivnoj nezi. Ne znam kako bismo se snašli da nam članovi porodice nisu čuvali decu i donosili obroke – ispričala je ponosna majka u ispovesti na TikToku.

Ona kaže da nisu pokušavali da dobiju peto dete, ali da nisu to ni sprečavali jer su mislili da zbog ranijih problema sa plodnošću to nije moguće. Međutim, onda se dogodilo pravo čudo i Ešton je prirodno zatrudnela.

– Imati tri para blizanaca je baš mnogo. Neverovatno je, ali ima puno posla. Bilo da se radi o flašici, promeni pelena ili pomoći u sečenju hrane, nekome uvek nešto treba. To može biti čulno preopterećenje, a ponekad mi je potrebna pauza – iskrena je Ešton.

Ona je sada kada ima šestoro male dece shvatila da je svaki momenat slobodnog vremena dragocen, pa makar to bio samo jedan obrok u relativnoj tišini.

– Zaista verujem da briga o sebi ne bi trebalo da bude samo tuširanje ili kupovina namirnica, to je osnovna nega, a ne neki divni trenutak da mama bude sama. Ali, kao neko sa trećim parom blizanaca, znaš da nisi baš u poziciji da rezervišeš dan u banji. Mogu da odvojim vreme za sebe ponekad, zahvaljujući mom mužu i našem sistemu podrške. Na primer, sinoć sam odnela večeru i jednu bebu u svoju spavaću sobu i jela, samo sa jednom bebom, jer mi je to trebalo. Bilo je opuštajuće imati samo jednu bebu dok je moj muž brinuo o ostalih pet – kaže Ešton.

Ona kaže da imati tri toliko dece znači da nekome uvek treba nešto, ali to ne znači da uvek ona mora da bude ta koja će se pobrinuti za njih.

– Delim svoju priču jer želim da ljudi koji se bore sa neplodnošću znaju da se njihova situacija može promeniti. Delim i ovo kako bi više roditelja shvatilo da neko drugi zna koliko je teško i da treba da kupe karavan umesto kolica. Verujte mi – zaključila je Ešton.

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.