EVO ŠTA KONOBARI PRVO PRIMETE KADA UĐETE U RESTORAN: Ni ne slutite šta gledaju
Restoran, Foto: Profimedia

AU

EVO ŠTA KONOBARI PRVO PRIMETE KADA UĐETE U RESTORAN: Ni ne slutite šta gledaju

Decu danas roditelji najčešće ignorišu

Objavljeno:

Dok vi razmatrate za kojim stolom želite da sednete, konobari su već primetili nekoliko stvari na vama. Kada ste naručili piće, ni ne slutite o čemu ćaskaju šanker i konobar i kakav ste utisak odali. Oni su poput skenera i dovoljno im je nekoliko minuta da vas procene na osnovu nekoliko stavki: kako se ponašate za stolom, da li ste zahtevan i komplikovan gost, ignorišete li svoju decu i poštujete li onog ko vas uslužuje.

Verovali ili ne, konobari prvo primete da li konstantno koristite mobilni telefon ili stvarno obraćate pažnju na njih. "Kad prvi put priđete stolu, primetite ruke na telefonu... Ljude koji sede bez mobilnog telefona doživljavate kao 'stvarne' sa stvarnom, intimnom vezom, bilo da su prijatelji ili par", kaže Morgan Tejlor, konobar i dodaje kako je to vrsta ljudi s kojima i konobari vole da razgovaraju, nešto prokomentarišu jer im to skrati dan.

Konobar
foto: Profimedia

"Bilo da to rezultira velikim bakšišem ili ne, to je zasigurno lepše nego usluživati ljude koji ne dižu glavu od mobilnog telefona", dodaje on. Takođe, konobari posmatraju kako se roditelji odnose prema svojoj deci, supružnicima... "Tokom godina susretao sam se sa mnogo različitih tipova ljudi, a najdraže su mi uvek bile porodice sa decom. Budući da sam dete u srcu, volim da igram igre i komuniciram sa detetom dok se brinem o porodici", kaže Džejkob Kohen, konobar sa višedecenijskim iskustvom.

Dodaje kako na njegovu žalost, decu danas roditelji najčešće ignorišu. Vode ih u restoran ili kafić sa sobom i onda im "uvale virtualnu dadilju" u obliku nekog ekrana... Ako je konobar trenutno zauzet, desert ili bilo šta drugo ne tražite od drugog konobara, savetuju vas. Na taj način možete da izazovete zbunjujuću situaciju kada treba da vam donesu račun. Umesto toga, zamolite drugog konobara da pozove vašeg, odnosno onog koji vas je prvi poslužio.

(Espreso/MONDO)

02:52

OVO JE NAJSTARIJI KONOBAR U SRBIJI! Služio Tita, Slobu i mnoge poznate ličnosti, a jedna od njih je bila POSEBNO ZAHTEVNA


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.