Devojčicu godinama silovali OTAC, BRAT I PORODIČNI PRIJATELJ, majka znala i ĆUTALA: Veliki užas u Mađarskoj
Devojčica, ilustracija, Foto: Profimedia

STRAVA I UŽAS

Devojčicu godinama silovali OTAC, BRAT I PORODIČNI PRIJATELJ, majka znala i ĆUTALA: Veliki užas u Mađarskoj

Devojčica je majci ispričala sve kroz šta prolazi, ali majka nije ništa učinila da dete zaštiti

Objavljeno:

Sud u Mađarskoj osudio je na višegodišnje kazne zatvora više osoba, koje se terete da su godinama seksualno zlostavljali maloletnu devojčicu. Kako pišu mađarski mediji, među optuženima su otac i brat žrtve.

Devojčica iz Fejera nije imala ni 12 godina kada je prvi put zlostavljana. Nju je prvo napastvovao porodični prijatelj, a godinama su je zlostavljali i članovi najuže porodice. Da stvar bude još gora, majka devojčice je bila svesna kroz šta joj ćerka prolazi i nije slučaj prijavila policiji.

Kako navode iz tužilaštva u Đeru, otac je imao seksualne odnose sa ćerkom prvi put kada je imala svega 13 godina. Potom je od leta 2017. i u narednih godinu dana najmanje još šest puta napastvovao ćerku. Gotovo istovremeno, devojčicu je počeo da seksualno zlostavlja i njen brat. Dokazano je da je sestru tri puta silovao do proleća 2019. godine.

Devojčica je majci ispričala sve kroz šta prolazi, ali majka nije ništa učinila da dete zaštiti.

Mediji pišu da je devojčica prvi put napastvovana kada je imala 12 godina. Tada ju je porodični prijatelj namamio da proba alkohol, a kada je devojčica izgubila svest, on ju je silovao. Navodno je to činio više puta, i to najmanje jednom mesečno sve do aprila 2019. godine. Navodno je nekoliko puta i njegova partnerka učestvovala u mučenju devojčice.

Svesna da joj niko nikad neće pomoći, devojčica je 27. aprila 2019, nakon višegodišnjeg zlostavljanja pobegla od kuće i sama prijavila sve nadležnim organima. Potom je centar za socijalni rad nju i njenu sestru izmestio iz porodičnog doma.

Prema pisanju medija otac devojčica je ove nedelje osuđen na pet godina zatvora i ima petogodišnju zabranu rada u javnom sektoru i poslovima sa decom. Brat žrtve osuđen je na devet godina zatvora, a porodični prijatelj na 13 godina zatvora, dok je njegova partnerka osuđena na dve godine.

Svima je doživotno zabranjen rad sa maloletnicima, a ocu žrtve je oduzeto i starateljstvo. Očekuje se da će višegodišnja kazna biti izrečena i majci, jer je godinama znala šta joj ćerka proživljava, a slučaj nije prijavila nadležnima.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.