UKRAJINA DOBIJA NOVOG PREDSEDNIKA? Evo ko namerava da se kandiduje na mesto ZELENSKOG
Jevgenij Prigožin, Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO, Profimedia

najavljeno

UKRAJINA DOBIJA NOVOG PREDSEDNIKA? Evo ko namerava da se kandiduje na mesto ZELENSKOG

Prigožin je rekao da očekuje da će se za ovo mesto takmičiti s bivšim predsednikom Petrom Porošenkom i sadašnjim predsednikom Volodimirom Zelenskim

Objavljeno: 18:49h

Vođa paravojne ruske grupe Vagner Jevgenij Prigožin rekao je da namerava da se kandidouje za predsednika Ukrajine 2024. godine.

"Gledajući sve oko sebe, imam političke ambicije. Odlučio sam se da se kandidujem za predsednika 2024. godine. Za predsednika Ukrajine", rekao je Prigožin.

Prigožin je rekao da očekuje da će se za ovo mesto takmičiti s bivšim predsednikom Petrom Porošenkom i sadašnjim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

"Ako pobedim na predsedničkim izborima u Ukrajini, onda će sve biti u redu, momci, granate neće biti potrebne", rekao je.

Jevgenij Prigožin
foto: Profimedia

Na pitanje zašto se žali na slabu distribuciju ruske odbrambene industrije municijom i ne kupuje ga sam, Prigožin je rekao da će, ako sve kupi svojim novcem, to biti "državno upravljanje, a ne biznis".

Prema njegovim rečima, Vagner grupa svakog meseca treba oko 10.000 tona municije u vrednosti od oko milijardu dolara. O ljudskim gubicima Prigožin je rekao da "borci u ratu ginu u svakom slučaju, rat je tako izmišljen da jedna vojska ubija drugu".

Vagner je paravojna Putinova formacija koje se sumnjiči za brojne zločine. Prigožinova najava očita je provokacija, jer je teško verovati da će izbori biti održani na način da Zelenski i Prigožin budu protivkandidati.

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.