IZGLADNELI KROKODILI TERORISALI SELO, PA KRENULI DA JEDU JEDNI DRUGE OD GLADI: Nemoćne zveri postale "KANIBALI"
Krokodili, Foto: EPA/HEIN HTET

farma strave

IZGLADNELI KROKODILI TERORISALI SELO, PA KRENULI DA JEDU JEDNI DRUGE OD GLADI: Nemoćne zveri postale "KANIBALI"

Zveri su ostavljene godinu dana da čame u svojim bazenima u provinciji Songkla, na jugu Tajlanda

Objavljeno:

Izgladneli krokodili, na stotine njih, počeli su da jedu jedni druge, nakon što je preminuo vlasnik farme na kojoj su uzgajani.

Zveri su ostavljene godinu dana da čame u svojim bazenima u provinciji Songkla, na jugu Tajlanda.

Meštani sela su više puta molili vlasti da zbrinu krokodile, koji su uzgajani kako bi se od njihove kože pravile tašne, cipele, kaiševi i novčanici. Međutim, niko ništa nije uradio...

Nemoćni, izgladneli krokodili počeli su da izlaze iz svojih staništa i terorišu stanovnike sela, pogotovo u kišnoj sezoni. Na kraju su počeli da jedu jedni druge, jer nisu mogli da pronađu dovoljno hrane.

Nekoliko krokodila, koji nisu uspeli da pobegnu iz bazena, uginuli su od gladi, a rođaci su se častili njihovim mesom.

Krokodili
Krokodili foto: EPA/HEIN HTET

Lokalni zvaničnik Pirat Tangsukčaroenkun, 27. februara obišao je farmu koja je bila zarasla u travu i korov. On kaže da je na farmi nekad bilo oko 190 krokodila, a da ih je sada jedva 100.

Pirat je rekao za medije da je jedna privatna kompanija unajmila vlasnika farme da uzgaja krokodile, koje bi, kada napune dve godine, odrali i od njih pravili kožnu galanteriju. Međutim, farma je propala nakon smrti vlasnika.

"Lokalna vlast će, u saradnji sa tom kompanijom, pokušati da pronađe rešenje", rekao je Pirat.

U međuvremenu je navodno angažovana jedna privatna firma da brine o krokodilima. Međutim, problem je što krokodili po zakonu i dalje pripadaju preminulom vlasniku farme.

Krokodili
Krokodili foto: EPA/HEIN HTET

"Nakon što su krokodili pobegli sa farme, ljudi u selu su želeli da ih se otarase jer u selu ima mnogo dece, a krokodili su gladni", rekao je jedan meštanin.

On kaže da su krokodili bežali sa farme najmanje tri puta. Meštani su ih nekako vraćali u stanište, a dok ne bi iznova otkrili način kako da pobegnu, krokodili bi se međusobno jeli kako bi preživeli.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.