LUKSUZNA VILA BRATA OSAME BIN LADENA NAPUŠTENA: Velelepno zdanje zvrlji NAPUŠTENO, a nekada je bilo SAN SNOVA
Kuća, Foto: Printscreen/Youtube/Steve Ronin

OTKRIVAMO

LUKSUZNA VILA BRATA OSAME BIN LADENA NAPUŠTENA: Velelepno zdanje zvrlji NAPUŠTENO, a nekada je bilo SAN SNOVA

Priča se da je brat Osame Bin Ladena Halil kuću kupio kao svadbeni poklon svojoj supruzi

Objavljeno:

Porodica Bin Laden posedovala je prostranu kuću na Floridi, smeštenu nedaleko od čuvenog Diznilenda. Nekada luksuzna vila, danas je propala, ali unutar imanja se i dalje može naslutiti kako je nekad ovo zdanje bilo sređeno.

Vila sa bazenom i pet spavaćih soba, nekada je bila u vlasništvu Halila Bin Ladena, brata teroriste Osame Bin Ladena.

Halila je kuću, izgrađenu 1928. godine, kupio za 1,6 miliona dolara preko svoje kompanije Desert Bear. Još u to vreme vila je imala zanimljivu istoriju. Naime, vlasnik te kuće ranije je bio predsednik Upravnog odbora čuvene kompanije "Tupperware".

Navodno je i sam boravio ovde, a njegova deca su se igrali u bašti kraj bazena. Priča se da je Halil kuću kupio kao svadbeni poklon svojoj supruzi.

Nekada predivna vila sada zvrji napuštena i propada. Kako se vidi na snimcima, ogromni dnevni boravak sa lamperijom ima kamin od kamena i predivne lučne prozore koji gledaju na vrt.

Glavna spavaća soba ima svoje kupatilo sa ogromnom kadom od mermera, a iz nje se kroz prozore gleda na obližnje jezero.

Kuća ima i veliko drveno spiralno stepenište i prostranu kuhinju u kojoj još uvek stoje dva ostrva i dupla pećnica.

Halil Bin Laden, koji nikada nije bio umešan u događaje 11. septembra, napustio je imanje sa svojom porodicom posle napada na kule Bliznakinje iz bezbednosnih razloga. Nakon što je porodica otišla, vila je ostala prazna i vandalizovana. Halil je vilu prodao 2006. godine Alemu Huseinu.

Nakon što je Husein osuđen za prevaru sa nekretninama vrednom 9 miliona dolara, imovina je oduzeta i prodata kompaniji Johns Lake Investment Group. Potom je vlasnik vile postao Džon Lekler, koji se nije bavio vilom, a 2014. godine za 2 miliona dolara kupili su je Geri i Dejn Ingliš.

Par se nadao da će deo zemljišta iskoristiti za izgradnju luksuznog stambenog naselja, ali je predlog odbijen.

Par je potom podneo zahtev za bankrot, a imovina je ponovo oduzeta i prodata kompaniji Cornerstone Group Development LLC za 7,7 miliona dolara 2019. godine.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.