Kineski ministar spoljnih poslova sastao se sa novinarima da razgovara o diplomatiji
Foto: Kineski radio Interancional

PAŽLJIVO PROĆITAJTE

Kineski ministar spoljnih poslova sastao se sa novinarima da razgovara o diplomatiji

Kina će i dalje promovisati multilateralizam i izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnosti čovečanstva, dodao je

Objavljeno:

Kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang održao je danas konferenciju za novinare povodom Prvog zasedanja 14. Svekineskog narodnog kongresa.

Ćin na konferenciji je odgovorio na pitanja novinara iz Kine i inostranstva o kineskoj spoljnoj politici i međunarodnim odnosima.

Modernizacija Kine sa populacijom većom od 1,4 milijarde ljudi je podvig bez premijera u ljudskoj istoriji i značajna je za ceo svet. Kineska modernizacija odgovara stvarnosti Kine, i služi kao važan izvor inspiracije za druge zemlje, stavljajući ljude na prvo mesto i postajući osnova zajedničkog prosperiteta za sve, rekao je Ćin na konferenciji.

Kina će se i dalje suprotstavljati svim formama hegemonizma, mentaliteta hladnog rata, konfrontacije i zaštitiće interese kineskog nacionalnog suvereniteta, bezbednosti i razvoja, rekao je Ćin.

Kada je reč o razvoju, Ćin je naglasio da će Kina dalje promovisati otvoren i kvalitetan razvoj na visokom nivou, suprotstaviti se jednostranim sankcijama, braniti otvorenu i inkluzivnu globalnu ekonomiju i pružiti nove mogućnosti svetu kroz novi razvoj Kine.

Kina će i dalje promovisati multilateralizam i izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnosti čovečanstva, dodao je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.