USPELA DA OTPLATI DUG OD 18.000 EVRA ZA 10 DANA: Objasnila šta treba da uradite kada STIGNE PLATA, GENIJALAN TRIK
Rebeka, Foto: PrintScreen/ TikTok/ rebeccaj_4

savet

USPELA DA OTPLATI DUG OD 18.000 EVRA ZA 10 DANA: Objasnila šta treba da uradite kada STIGNE PLATA, GENIJALAN TRIK

Oktrila kako je uspela da otplati tako veliki dug

Objavljeno: 18:42h

Rebeka iz SAD-a uspela je da otplati 18.000 evra duga u roku od 10 meseci, a taj način joj je čak pomogao i da uštedi dodatni novac.

Amerikanka je otkrila je da je sve to postigla zahvaljujući knjizi koju joj je poklonio ujak.

25-godišnjakinja je rekla: "Kada sam imala 21 godinu, ujak mi je dao knjigu pod nazivom "Total Money Makeover", a objasnila je da knjiga govori o tome kako otplatiti dug i pronaći finansijsku slobodu.

Nakon što ju je pročitala, primenila je pravila kako lako da kontoliše novac, pa je počela da sledi navedena pravila.

U tom trenutku Rebeka je imala dug od 18.000 evra, a bila je odlučna da ga otplati. Prvo što treba da uradite je da sve svoje dugove stavite na papir, a zatim počnete sa otplatom onog najmanjeg, a tek na kraju dolazi vraćanje najvećeg dugovanja.

Sledeći cilj je da prištedite 3-6 meseci na vašim mesečnim troškovima. Dakle stavite na papir sve ono na šta trošite novac u toku jednom meseca i napravite listu prioriteta, ali morate da se pridržavate zadatog budžeta, jer samo na taj način nećete novac rasipati na bespotrebne stvari.

Jedan od vidova štednje koji je navela je odvajanje nešto novca sa strane, po njenom savetu najbolje u banku, jer mu tako nećete lako imati pristup, a dodatno ćete zaraditi od kamate.

Svi imamo često potrebu da nešto kupimo baš sada, pa zato nekontrolisano trošimo, pa čak idemo i u minus na računu. Treba samo malo zastati, misliti na budućnost i taj novac staviti sa strane. To je bolje nego tražiti zadovoljstvo u trenutku.

Automatizujte prenos sredstava na drugi račun koji ćete koristiti za štednju. To možete najlakše učiniti putem trajnog naloga. Čim vam stigne plata, prebacite na drugi račun. Tako ćete to rešiti bezbolno, nećete razmišljati o tome, a štedećete, zaključuje ona.

(Espreso/ Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.