MAFIJAŠKI BOS POBEGAO IZ STROGO ČUVANOG ZATVORA: Koristio samo 1 STVAR, čuvari primetili tek posle DVA SATA (VIDEO)
Mafijaš, Foto: PrintScreen/ Twitter/ MarcoFattorini

hit

MAFIJAŠKI BOS POBEGAO IZ STROGO ČUVANOG ZATVORA: Koristio samo 1 STVAR, čuvari primetili tek posle DVA SATA (VIDEO)

Pobegao iz maksimalno obezbeđenog zatvora

Objavljeno:

Italijanski mafijaški bos Marko Raduano (40) pobegao je iz svoje ćelije u zatvoru "Badu’e Karos" na Sardiniji tako što se spustio niz improvizovani konopac koji je napravio od čaršafa, saopštile su vlasti.

Zatvor "Badu’e Karos" na Sardiniji inače ima maksimalno obezbeđenje. Čuvari su bekstvo mafijaškog bosa primetili tek dva sata kasnije jer je soba u kojoj se nalaze sigurnosne kamere bila prazna i za to vreme niko nije nadgledao snimke. Kamere su snimile šefa mafijaškog klana kako se spušta po kamenom zidu koristeći improvizovani kanap napravljen od posteljine.

Nakon toga je skočio na travu i pobegao. "Ovo smelo bekstvo iz jednog od najbezbednijih italijanskih zatvora dogodilo se zbog nedostatka osoblja", rekao je lider sindikata radnika Đovani Vilja za Il Mesađero, a prenosi NY Post. Nakon što je smanjen budžetu Italiji u ovom zatvoru samo 50 čuvara nadgleda 180 zatvorenika. U ovoj kaznenoj ustanovi nalaze se neki od najozloglašenijih kriminalaca i ubica.

Kako je rečeno, mafijaški bos bio je uzoran zatvorenik, a svoj posao u biblioteci koristio je da prouči raspored čuvara koji patroliraju objektom. Na osnovu toga je procenio koje vreme je najbolje za pokušaj bekstva. "Zatvorenik iz Pulje je na hrabar način pobegao iz jednog od najbezbednijih zatvora u Italiji. Čini se da je sve vreme planirao da to uradi. Mesecima upozoravamo na nedostatak osoblja", rekao je Đovani Vilja.

Raduano je uhapšen 2018. i osuđen na 18 godina zatvora zbog trgovine kokainom. Mafijaški bos bio je osumnjičen i za ubistvo.

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.