MOLDAVCI ZABRINUTI: Eksplozija bi mogla biti jačine bombe bačene na Hirošimu!
Moldavija, Foto: Profimedia

tone municije

MOLDAVCI ZABRINUTI: Eksplozija bi mogla biti jačine bombe bačene na Hirošimu!

Da ironija bude veća na samo 2 kilometra od granice sa Ukrajinom nalazi se veliko vojno skladište puno puščane municije, artiljerijskih granata i raketa za višecevne bacače raketa

Objavljeno:

Bivši vojni inspektorat Ministarstva odbrane Moldavije objavio je da su oružane snage Pridnjestrovlja opremile eksplozivom sva skladišta oružja unutar tog otepljenog regiona, uključujući skladište municije Kobasna.

Skladište municije u Kobasni najveće je skladište oružja u istočnoj Evropi i sadrži do 20.000 tona oružja i municije iz sovjetske ere.

Izveštaji Moldavske akademije nauka navode da bi eksplozija mogla biti jačine atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki.

Ono po čemu je Pridnjestrovlje poznato jesu velika vojna skladišta još iz vremena Sovjetskog Saveza. Da ironija bude veća na samo 2 kilometra od granice sa Ukrajinom nalazi se veliko vojno skladište puno puščane municije, artiljerijskih granata i raketa za višecevne bacače raketa. Takođe u par skladišta nalazi se i dosta tenkova T-64BV, borbenih vozila pešadije BMP-1, 2, BTR 60, 70, BRDM 1 i2, guseničari MT LB, BTR 50 gomila artiljerije, haubica 152 mm D-44, protivtenkovskih topova MT 12 kalibra 100 mm, protivavionskih topova KS-19 kalibra 100 mm, tu su i višecevni bacači raketa kalibra 122 mm, protivavionski topovi kalibra 14,5, 23 i 57 mm, kao i radari za osmatranje P-12.

Drugo veće skladište nalazi se na 5 kilometara od ukrajinske granice i navodno u njemu postoje bojeve glave za artiljerijska zrna sa nukelearnim punjenjem. Naravno, to spada u još jedan mit, bajku, basnu i legendu koja egistira više od 30 godina, ali zapadnjaci vole obilato da to eksploatišu u medijskim spinovima i vođenju specijalnog rata. Osim klasičnih artiljerijskih zrna nema ništa.

(Espreso/Kurir.rs/A.Mlakar)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.