ZELENSKI DANAS NA ULICAMA KIJEVA: Predsednik Ukrajine pustio suzu!
Volodimir Zelenski, Foto: EPA / STEPAN FRANKO

KAKAV PRIZOR

ZELENSKI DANAS NA ULICAMA KIJEVA: Predsednik Ukrajine pustio suzu!

Tokom intoniranja himne, svi su ćutali pognute glave, a predsedniku Ukrajine su oči bile pune suza

Objavljeno:

Predsedik Ukrajine Volodimir Zelenski obeležio je godišnjicu ruske invazije sa suzom u očima.

Zelenski se u Kijevu obratio oružanim snagama na Trgu Svete Sofije, kod katedrale sa zeleno-zlatnom kupolom kao simbolom otpornosti grada.

"Svima vama koji se borite za Ukrajinu želim reći da sam ponosan na vas. Svako od nas je ponosan na vas", rekao je Zelenski pokušavajući da zadrži suze dok je odlikovao vojnike Ordenom heroja Ukrajine.

Tokom intoniranja himne, svi su ćutali pognute glave, a predsedniku Ukrajine su oči bile pune suza.

Prethodno je, u video snimku objavljenom u medijima i naslovljenom "godina nepobedivosti", obećao da će poraziti neprijatelja.

"Pre godinu dana na današnji dan, sa ovog istog mesta oko sedam ujutro, obratio sam vam se kratkom izjavom, u trajanju od samo 67 sekundi", rekao je u svom govoru, uz svečanu muziku u pozadini.

"...Jaki smo. Spremni smo na sve. Pobedićemo svakog. Ovako je počeo 24. februar 2022. Najduži dan u našim životima. Najteži dan u našoj novijoj istoriji. Rano smo se probudili i od tada nisam spavao", rekao je Zelenski, prenosi Jutarnji.

Kijev
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Zelenski, koji je odigrao ključnu ulogu u prikupljanju finansijske i vojne pomoći iz celog sveta za održavanje ukrajinske odbrane pred mnogo većom vojskom, pohvalio je svoj narod.

"Postali smo jedna velika vojska ... u kojoj svi daju svoj doprinos”, rekao je.

Opisao je 2022. godinu kao godinu otpora, hrabrosti, boli i jedinstva.

"Trpimo sve pretnje, granatiranje, kasetne bombe, krstareće projektile, dronove, nestanke struje i hladnoću. Ali mi smo jači od toga, preživeli smo. Nismo poraženi. I učinićemo sve da pobedimo ove godine", poručio je Zelenski.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.