OVO JE POZNATI KARDIOLOG KOJI JE UGRAĐIVAO PISMEJKERE SA UMRLIH OSOBA: Otkriveno kako je to USPEO, evo šta je RADIO
Lekar, Foto: Printskrin: Youtube/Iași TV Life

JEZIVO

OVO JE POZNATI KARDIOLOG KOJI JE UGRAĐIVAO PISMEJKERE SA UMRLIH OSOBA: Otkriveno kako je to USPEO, evo šta je RADIO

Mediji pišu da je uhapšeni poznati kardiolog takođe imao i privatnu praksu i da je vlasnik jedne privatne klinike sa 50 odsto udela

Objavljeno:

Lekar Dan Teslojanu, koji je optužen da je u bolnici u Jašiju ugrađivao pejsmejkere sa umrlih osoba, falsifikovao je dokumente koji su pacijenti potpisivali, saopštilo je rumunsko Tužilaštvo.

U saopštenju se navodi da Je ovaj poznati kardiolog pacijentima davao falsifikovane formulare, a koje je potom dopunjavao kako bi izgledalo kao da su pacijenti sami pristali da dobiju "reciklirane" medicinske aparate.

Grupa lekara, kojom je rukovodio Teslojanu, uspela je da skine srčane aparate sa umrlih pacijenata bez saglasnosti njihovih porodica, a zatim su ih ugradili drugim osobama, koje nisu znale za poreklo pejsmejkera koji su im hiruškim putem ugrađeni.

Dokument koji bi oni pre operacije potpisali, uzeo bi neko od članova pomenutog tima, koji bi zatim svojom rukom dopisao da pacijent pristaje da mu bude ugrađen reciklirani pejsmejker.

Novac
foto: Police of Romania

Iz Tužilaštva dodaju da je ova grupa preko Zdravstvenog osiguranja uređaje naplaćivala kao nove, a jedan je koštao oko 5.000 evra.

Novac
foto: Police of Romania

U dokumentu se takođe navodi da je nekim pacijentima namerno izrečena teža dijagnoza kako bi oni pomislili da im treba pejsmejker, a u nekim slučajevima su im navodno i namerno pripisivani lekovi koji bi otežali njihovo stanje. Nakon pogoršanja stanja, većina pacijenata je zahtevala operaciju i ugrađivanje pejsmejkera.

Podsetimo, navodno su osumnjičeni, da bi nekome ugradili pejsmejker, tražili mito u iznosu i do 3.000 evra. Naplaćivali su kao da pacijentu ugrađuju novi uređaj, koji bi uredno naplatili i od osiguranja.

Novac
foto: Police of Romania

Policija je tokom pretresa ordinacija i stanova osumnjičenih lekara pronašla velike količine novca, ali i vrednih umetničkih dela.

Mediji pišu da je uhapšeni poznati kardiolog takođe imao i privatnu praksu i da je vlasnik jedne privatne klinike sa 50 odsto udela.

Novac
foto: Police of Romania

U zvaničnoj imovinskoj karti piše da doktor Teslojan ima dve kuće, stan, umetničku kolekciju vrednu oko 50.000 evra, a na računima ima 90.000 evra, 50.000 dolara i 80.000 rumunskih leja.

Mediji pišu i da je ranije bio sumnjičen za krivično delo primanje mita.

Novac
foto: Police of Romania

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.