ŠOK U SLUČAJU NIKOLE BALI: I policija se našla POD ISTRAGOM, poznato ZBOG ČEGA
Nikol Bali, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Nicola Jane Bulley

DA LI JE MOGUĆE?!

ŠOK U SLUČAJU NIKOLE BALI: I policija se našla POD ISTRAGOM, poznato ZBOG ČEGA

Otkriveno je da je policija posetila Nikolu Bali 17 dana pre njenog nestanka

Objavljeno:

Policija Lankašira biće pod istragom zbog posete porodici Nikole Bali 17 dana pre njenog nestanka i odluke da objavi detalje iz njenog privatnog života tokom potrage.

Nezavisna kancelarija za kontrolu postupanja policije potvrdila je da istražuje posetu jednog policajca porodičnoj kući Nikole u okviru provere o socijalnom stanju 10. januara, prenosi Daily Mail.

Takođe, policija Lankašira i komesar Endrju Snouden su zatražili da se sprovede "potpuna, nezavisna istraga" o postupanju policijskih snaga u ovom slučaju.

Ranije danas je saopšteno da je Nikola Bali, čije telo je pronađeno u rečnom priobalju u nedelju, identifikovana po otiscima zuba.

Tokom četvorominutnog saslušanja u vezi sa istragom, nije naveden uzrok smrti Nikole, a sledeće ročište odloženo za jun.

Nikol Bali
Nikol Balifoto: PrintScreen/ Facebook/ Nicola Jane Bulley

Porodica pokojne Nikole nije prisustvovala saslušanju.

Do provere dolazi nakon žestokih kritika na račun policije Lankašira zbog postupanja tokom ovog slučaja, naročito zbog odluke da otkrije da je Nikola oklasifikovana kao lice za koju postoji "visok rizik" od nestanka od početka istrage, i da je tome naročito podložna imajući u vidu "velike teškoće" sa alkoholom usled problematičnog prolaska kroz period menopauze.

Istražitelji kažu da je policija preduzela "neobičan korak" i otkrila ovoliko informacija kako bi objasnila šta je mislila kada je rekla da je Nikola bila podložna nestanku i da bi sprečila spekulacije i dezinformacije.

Snouden je rekao da je odluku o istrazi postupanja policije doneo kako bi se izvukle pouke iz ovog slučaja.

"To znači kako se vodi istraga u ovim slučajevima i komunicira kad postoji toliko velika pažnja javnosti", rekao je on.

Nikola je nestala 27. januara dok je šetala psa pored reke u Lankaširu, što je dovelo do velike potrage. Njen telefon pronađen je na klupi pored reke, i dalje ulogovan u konferencijski poziv, dok je njen pas lutao okolo sam.

Istraga se vodila u tri pravca. Prva teorija je bila da je upala u reku, druga da je umešana treća strana, i treća - da je dobrovoljno negde otišla, a policija je od početka bila uverena da je upala u reku.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.