OTKRILA DA IMA OPAKU BOLEST ZBOG TRENDA SA TIKTOKA: Nije bila previše uznemirena,a onda je dobila PORAŽAVAJUĆU VEST
Devojka, Foto: Printscreen/Tik Tok/morenamia.beauty

JEZIVO

OTKRILA DA IMA OPAKU BOLEST ZBOG TRENDA SA TIKTOKA: Nije bila previše uznemirena,a onda je dobila PORAŽAVAJUĆU VEST

U početku nije bila previše zabrinuta, ali su onda stigli poražavajući rezultati

Objavljeno:

Žena iz SAD kupila je kozmetički proizvod koji je postao viralan na TikTok-u, ali nije mogla ni da zamisli da će tako otkriti da ima rak.

Helen Bender (26) koristila je “gua ša” kamen za masažu lica u aprilu 2022. kada je primetila kvržicu na vilici, što je kasnije dovelo do dijagnoze kancera u četvrtom stadijumu.

Inače gua ša je drevna kineska tehnika masaže lica predmetom sa glatkim ivicama kako bi se navodno stimulisala cirkulacija i smanjila upala. Mnoge tiktokerke iz sfere kozmetike se “kunu” da im vilica tako izgleda vitkije i da im umiruje mišiće vrata. Upravo ta svedočenja su navela Helen da kupi kineski kamen.

@morenamia.beauty Tutorial de cómo usar tu ✨Gua sha✨ Producto a tan sólo $115 pesitos | #guasha #guashatutorial #guashafacial #guasharesults #guasharoutine ♬ Numero 1 - Oscu & Nobeat

– Počela sam da ga koristim kako bih učinila svoje lice mršavijim, a kada sam primetila ovu izbočinu, nisam bila siguran šta je to – rekla je agentica za nekretnine iz Mobila u Alabami za SWNS.

Nije bila previše uznemirena kada je pronašla kvržicu, jer je već pet godina bila u remisiji posle kancerogenog mladeža na leđima.

– Često se imam prehlade i slično, pa sam u početku mislila da je to samo otečeni limfni čvor. Nisam mnogo razmišljala o tome jer nije bolela, ali je prosto postajala sve veća, pa sam otišla kod dermatologa – objasnila je ona.

Dermatolog je poslao kod onkologa gde je snimila pluća i zakazala novi pregled nekoliko nedelja kasnije, a zatim otišla na odmor u Italiju. Tamo je shvatila da ipak nešto nije u redu.

– Primetila sam još jednu kvržicu tačno na ključnoj kosti na ramenu. To me je navelo da pomislim da je to nešto što se širi – rekla je Helen.

Kada je stigla kući, otišla je na skeniranje celog tela i dobila poražavajuću vest da ima rak u četvrtom stadijumu.

„Onog dana kada sam se vratila uradila sam CT celog tela i za sat vremena su me pozvali. Bila sam na poslu i rekli su mi da odmah dođem, jer je hitno. Otišla sam sama i pozvala svog verenika da ostane blizu telefona – nastavlja ona priču.

PET skeniranje otkrilo je da ima tumore po celom telu, uključujući i pankreas i oba plućna krila. Gomila njih je takođe bila u crevima.

Devojka
foto: Printscreen/Tik Tok/morenamia.beauty

– Sećam se da sam imala prazan pogled na licu, svega se sećam kroz maglu. Bilo je oko 20 kvržica, koje su se proširile po mom telu na više područja. U mojim nalazima zapravo piše da je to verovatno peta faza – priseća se Helen.

Ona dodaje da joj je najteže bilo kada je trebalo da saopšti najbližima strašnu vest. Prvo je pozvala svog verenika i on je došao u ordinaciju, da bi tek kasnije smislila kako da javi svojoj porodici.

– Nisam mogla da kažem svom tati, tako je teško saopštiti takvu vest članovima porodice. Tako da je doktor rekao mom tati, a moj tata je rekao mojoj mami i sestri – rekla je.

Iako joj je doktor rekao da su neki pacijenti živeli samo šest nedelja nakon dijagnoze, Helen je odmah započela prvu turu imunoterapije u junu 2022. i pozitivno je ocenila reakciju svog tela. Ona kaže da su šanse pola-pola da terapija da bude uspešna, ali da je do sada bila efikasna.

Međutim, rekla je da su neki neželjeni efekti doveli do oticanja delova tela. Pojedini otoci su bili veličine njene pesnice. Takođe je ispričala da su pojedini neznanci na ulici stali da kažu da će se moliti za nju.

– Bilo je teško videti sebe u ogledalu jer bi me kvrga na vilici podsetila da mogu da umrem, zbog čega je mi je teško da zaboravim -priča Helen.

Ona je trenutno na lečenju već sedam meseci, a preostalo joj je još godinu i po dana terapije. Lekari predviđaju da će ući u remisiju za manje od dve godine.

(Espreso/Objektiv.rs, NY Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.