"IMAM RUPE NA NOGAMA I STOPALIMA": Nova droga hara ulicama, razorila OMLADINU, ono što im se dešava je JEZIVO
Posledice korišćenja droge, Foto: Printscreen/Twitter/@SkyNews

JEZIVO

"IMAM RUPE NA NOGAMA I STOPALIMA": Nova droga hara ulicama, razorila OMLADINU, ono što im se dešava je JEZIVO

U američkom gradu Filadelfija pojavila se nova droga koja ostavlja strašne rane na telu i zabrinula je lekare

Objavljeno: 10:39h

U Filadelfiji u Sjedinjenim Američkim Državama pojavila se nova droga po imenu "Tranq Dope" koja zabrinjava lekare, piše "Sky News" koji je objavio istraživački specijal sa ulica Filadelfije. Prema statistici, svakih pet minuta u Americi umre osoba od posledica predoziranja drogom, a više od 70.000 ljudi godišnje postane žrtva "opijuma fentanila".

Šta je "Tranq Dope"?

"Tranq Dope" je mešavina Fentanila, opijuma koji je "razorio" američku omladinu, i veterinarskog leka koji se zove "Ksizalin". Svega nekoliko dolara košta jedna doza. Konzumentima ove droge truli koža u bukvalnom smislu. Sveže rane pretvaraju se u koru mrtvog tkiva koja dovodi do amputacije tog dela tela ako se ne leči na vreme.

Korišćenje ove droge naglo je poraslo u prethodnim godinama. Gradska služba za javno zdravlje pronašlo je veterinarski lek "Ksizalin" u svakom od 39 uzoraka testiranih droga.

"Trebalo bi da me uhapse ili smeste na odvikavanje daleko odavde. Ili čak nokautirati i odvući iz Kensingtona. Samo moram otići odavde", rekao je Zek, američki ratni veteran koji živi u Kensingtonu, ozloglašenom naselju odakle je krenula ova droga.

Zombificiranje ljudskog tela

Sem ima 28 godina i jedan je od korisnika ove droge. On je otkrio kakvi su efekti "tranq dope-a".

"Svakim danom koji ovde provodim ovde moja duša ostaje bez jednog dela. Ova droga je zombificiranje ljudskog tela. Do pre devet meseci nikada nisam imao rane. Sada imam rupe na nogama i stopalima. Imao sam priliku da napustim ovaj pakao, roditelji su me prethodnih sedam puta poslali na lečenje. Nisam uspeo da se skinem sa tranqa. U bolnicama vas ne skidaju sa toga jer su zaostali u nekom drugom vremenu. Ovde možete da vidite ljude koji su se pretvorili u ljušture", opisao je Sem probleme sa kojima se suočava.

(Espreso/Mondo/Sky News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.