BELA KUĆA IZNELA VAŽNO SAOPŠTENJE: Tiče se letećih objekata!
Američka vojska, Foto: EPA/Sgt David Hicks Handout

saopšteno!

BELA KUĆA IZNELA VAŽNO SAOPŠTENJE: Tiče se letećih objekata!

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da su objekti "možda povezani sa komercijalnim ili istraživačkim entitetima

Objavljeno:

SAD su zvanično obustavile potragu za dva neidentifikovana objekta koja je oborila američka vojska iznad Severne Amerike, dok je jedan zvaničnik rekao da možda nikada neće biti pronađeni, preneo je danas "Miror".

Tri leteća objekta oborila je američka vojska prethodnog vikenda, od toga jedan iznad Kanade.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da su objekti "možda povezani sa komercijalnim ili istraživačkim entitetima, pa su stoga benigni", ali je dodao i da je teško utvrditi motiv ili poreklo tri objekta, ukoliko se ne pronađu.

Bela kuća
foto: Profimedia

Međutim, američki zvaničnici su sada obustavili potragu za objektima koji su oboreni u udaljenim oblastima Aljaske i oblasti Haron u Mičigenu jer su uslovi isuviše teški da bi se nastavila potraga.

Kanadski zvaničnici nastavljaju da traže treći objekat, koji je oboren iznad njihove teritorije, pokrajine Jukon.

Kada je reč o prvom oborenom balonu ispred obala Južne Karoline, on je nađen i poslednji komadi ostataka su preneti u laboratoriju FBI u Virdžiniji, radi kontraobaveštajne provere.

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je da ne deluje da je taj balon povezan sa kineskim obaveštajnim programom, kako se prvobitno tvrdilo.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.