OVI DELOVI RUMUNIJE SU U NAJVEĆOJ OPASNOSTI UKOLIKO DOĐE DO JAČEG ZEMLJOTRESA! Obratite pažnju ako ste u BLIZINI!
Zemljotres u Rumuniji, Foto: Printscreen/emsc-csem

lista najugroženijih područja

OVI DELOVI RUMUNIJE SU U NAJVEĆOJ OPASNOSTI UKOLIKO DOĐE DO JAČEG ZEMLJOTRESA! Obratite pažnju ako ste u BLIZINI!

U slučaju okruga Prahova, IGSU u dokumentu pokazuje da bi otprilike 39.000 zgrada bilo izuzetno pogođeno potencijalnim zemljotresom

Objavljeno:

Zemljotres jačine 5,2 stepena po Rihterovoj skali pogodio je danas Rumuniju, a potres je mogao da se oseti i u delovima Srbije.

Kako piše rumunski portal Playtech, opasnost od zemljotresa velike magnitude u Rumuniji izgleda je nažalost sve bliža, s obzirom na nedavne razorne zemljotrese u Turskoj i Siriji.

Ovaj portal naveo je spisak okruga u Rumuniji koji su u najvećoj opasnosti u slučaju većeg zemljotresa.

Podaci objavljeni u ovom dokumentu pokazuju da bi u slučaju zemljotresa jačine onog iz 1977. godine stradalo stanovništvo Rumunije, tačnije tri četvrtine stanovništva te zemlje, a ovo je spisak okruga u Rumuniji koji su najviše opasno u slučaju većeg zemljotresa:

  1. Prahova,
  2. Buzău,
  3. Iaşi,
  4. Bacău,
  5. București.

U slučaju okruga Prahova, IGSU u dokumentu pokazuje da bi otprilike 39.000 zgrada bilo izuzetno pogođeno potencijalnim zemljotresom od 7,4 stepena, poput onog u martu 1977. Na nivou Bukurešta, kako je najavio i aktuelni gradonačelnik Nikušor Dan, postoji preko 23.000 zgrada u opasnosti u slučaju velikog zemljotresa.

zem, zemljotres, Rumunija
foto: Printscreen/emsc-csem

Najbezbedniji okruzi u Rumuniji u slučaju zemljotresa

S druge strane, isti dokument IGSU pokazuje i koji bi okruzi i gradovi bili najbezbedniji. Ovo je lista: Alba Julija, Kluž, Timis, Karas Severin, Satu Mare, konstantno, Suceava, Maramureš, grad Oradea, Deva, Bistrita.

Podsetimo, epicentar zemljotresa nalazio se u rumunskom okrugu Gorž, koji se nalazi u jugozapadnom delu zemlje. Ovaj okrug udaljen je od Beograda 218 kilometara.

(Espreso / playtech.ro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.