ISPRAVKA: Niko ne može da predvidi zemljotres
Turska, Foto: IHA agency via AP

NEVEROVATNO

ISPRAVKA: Niko ne može da predvidi zemljotres

Na društvenoj mreži on je naveo da će do prirodne katastrofe doći u južno-centralnom delu Turske kod Sirije, Libana i Jordana.

Objavljeno: 11:53h

Portal Espreso.rs datuma 08.02. 2023. godine objavio je članak sa naslovom: HOLANĐANIN KOJI JE PREDVIDEO KATASTROFU U TURSKOJ OPET OBJAVIO CRNE SLUTNJE: Ovo je novi kritičan datum i meta!. U slkadu sa analizom portala Raskrinkavanje.ba sporni delovi teksta su promenjeni, kao i naslov.

Ispravka

U tekstu se navodi da je Frank Hugerbets iz Harlema u Holandiji izazvao veliku pažnju u javnosti pošto je veliki zemljotres pogodio Tursku jer je 3. februara na Tviteru objavio da će ovu zemlju pogoditi zemljotres jačine 7,5 stepeni Rihtera. Ovi navodi su čisto manipulisanje činjenicama, jer ne postoji naučni dokaz koji bi potkrepio mogućnost da jedan čovek zaista može da bude u stanju da predvidi prirodnu katastrofu, bez da ima uporišpte u naučnim dokazima. Dakle, njegove tvrdnje se ne mogu uzeti kao proricanje ičega.

Portal Espreso, manipulativno je naveo čitaoce da poveruju u realnost nečije vidovitosti i na taj način napravio grešku.

Turska, Zemljotres, Životinje u Turskoj
foto: Arnaud Andrieu / Sipa Press / Profimedia

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.