NOVA DRAMA U ZAMBIJI: Hrvati zaustavljeni na aerodromu!
Zatvor, Foto: Vladimir Sporčić, Ilustracija

DRAMA

NOVA DRAMA U ZAMBIJI: Hrvati zaustavljeni na aerodromu!

Oni su nakon jučerašnje odluke suda, u roku od 48 sati morali da napuste Zambiju. Danas su krenuli prema Hrvatskoj, ali su zaustavljeni na aerodromu

Objavljeno:

Osmoro Hrvata koji su nedeljama bili pritvoreni u zatvoru u Zambiji zaustavljeno je na aerodromu u ovoj zemlji i odvedeno, saznaje Index.

Oni su nakon jučerašnje odluke suda, u roku od 48 sati morali da napuste Zambiju. Danas su krenuli prema Hrvatskoj, ali su zaustavljeni na aerodromu.

"Zaustavljeni su i čekamo razlog zašto. Niko trenutno ne zna šta se događa. Zovemo na sve strane", rekla je Indexu advokatica Sandra Marković.

Da podsetimo, sud u zambijskoj Ndoli juče je odbacio optužnicu protiv hrvatskih državljana za trgovinu decom i oni za 48 sati moraju da napuste zemlju, potvrdilo je u ponedeljak Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Putovanje, Putovanja, Turisti, Turizam, Aerodrom, Autobus, Ljudi, Odmor, Avion, Avioni
foto: Profimedia

Četiri para iz Hrvatske uhapšena su početkom decembra na aerodromu u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o usvajanju maloletne dece iz DR Konga.

Optuženi su za trgovinu ljudima u pokušaju i falsifikovanje dokumenata. Pre dve nedelje pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode nakon što su ispunili sve uslove koje je sud za to odredio.

(Espreso/Telegraf/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.