URADILA DNK TEST, A ONDA JE POZVAO SKRIVEN BROJ: Policija pomislila da je u pitanju NEKA ŠALA! (VIDEO)
Devojka, Foto: printscreen TikTok/hittheroadjackie

NEVEROVATNO

URADILA DNK TEST, A ONDA JE POZVAO SKRIVEN BROJ: Policija pomislila da je u pitanju NEKA ŠALA! (VIDEO)

Htela je da otkrije svoje poreklo, a umesto toga je završila u centru istrage o ubistvu

Objavljeno:

Amerikanka Džeki Vaduro (31) uradila je DNK test kako bi utvrdila svoje poreklo i zbog toga, krajem januara, dobila poziv iz policije u vezi sa ubistvom od pre 36 godina. Ova žena iz Los Anđelesa je prvo pomislila da je u pitanju neka šala, ali su detektivi bili mrtvi ozbiljni.

– Bila sam potpuno zatečena. Znala sam da nisam uradila ništa loše, ali kada te policija pozove zbog ubistva, pomisliš: ’O Bože, u šta sam se uvalila?” – rekla je ona za Njujork post.

Vaduro se ubrzo našla u centru istrage koja je odavno zamrla, ali se ponovo aktivirala kada se njen uzorak, koji je dala firmi “23andMe”, poklopio sa DNK nepoznate žene ubijene 1986. godine u San Dijegu. Njeno telo je tada bačeno pored seoskog puta.

– Dobila sam poziv sa sakrivenog broja. Bio je to detektiv za ubistva iz San Dijega koji se bavio “hladnim slučajevima” – ispričala je Vaduro ranije na svom TikTok kanalu.

Ona je kazala kako tada niko nije prijavio njen nestanak i da detektivi ne znaju ko je ona.

– Sada misle da sam možda član njene porodice zbog svog DNK koji sam postavila na 23andMe – dodala je žena.

@hittheroadjackie Guys this whole thing is nuts!!! Keep following along this is just getting started? #fyp #coldcase #coldcasefiles #dnatest #dateline ♬ original sound - Jacquleine Vadurro

Inače, ova firma se bavi geneološkim istraživanjem na zahtev klijenata, kao i utvrđivanjem rizika od naslednih bolesti. Kako bi utvrdili svoje poreklo potrebno je dati uzorak pljuvačke, koji navodno ne bi trebalo da budu dostupni policiji. Međutim, prema portparolu “23andMe”, klijenti ponekad postavljaju svoje rezultate na javno dostupne veb lokacije.

Nakon što je otkrila da je istraga ubistva legitimna, Vaduro je u potpunosti sarađivala. Utvrđeno je da je ona rođaka žrtve drugog ili trećeg kolena.

– Moja porodica i ja još uvek nemamo pojma ko je ona ili odakle je došla. Misle da je bila vanbračno dete, zbog čega je niko nije prijavio ili bilo šta drugo – rekla je Džeki i dodala kako joj je detektiv kazao da bi ona mogla da bude ključ u rešavanju ovog ubistva.

Kalifornija, Policija
foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

– Iako se ne znaju tačna starost ili ime žrtve, znase kako je nastradala.

– Rekli su da je jednom pogođena u grudi. Ne misle da je bila prostitutka jer je bila zaista lepo obučena u lepu suknju sa lepim sandalama. Bila je zaista lepa negovana devojka – objasnila je na Tiktoku njena dalja rođaka.

Dodala je da su policajci povezali nju i žrtvu sa još jednom rođakom u Njujorku, koja se zaklela da će kupiti nadgrobni spomenik i organizovati dostojnu sahranu kada se zvanično utvrdi njen identitet.

(Espreso/Objektiv/NY Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.