Kina obnovila grupna putovanja u inostranstvo nakon trogodišnje obustave
Kina, Foto: Kineska medijska grupa

KINA

Kina obnovila grupna putovanja u inostranstvo nakon trogodišnje obustave

Oni su pre pandemije već putovali u inostranstvo zajedno, a sada planiraju putovanje u istočnu Evropu kasnije ove godine

Objavljeno:

Kina je u ponedeljak obnovila grupna putovanja u inostranstvo, nakon obustave od tri godine izazvane pandemijom kovida-19, što je dodatno oslobodilo potražnju i razveselilo hotele, avio-kompanije i turoperatore.

S obzirom da je Kina bila najveće tržište turističkih putovanja u inostranstvo na svetu pre pandemije, taj potez će podstaći globalna turistička i poslovna putovanja. 155 miliona kineskih turista potrošilo je 245 milijardi dolara u inostranstvu u 2019. godini, pokazuje studija konsultantske firme “Olivera Vajmana”.

Na međunarodnom aerodromu Pudung u Šangaju, Huang Sing (69) se čekirao sa velikom radošću sa trojicom svojih prijatelja za dugo planirano putovanje na Puket, na Tajlandu.

Oni su pre pandemije već putovali u inostranstvo zajedno, a sada planiraju putovanje u istočnu Evropu kasnije ove godine.

"Tajland je relativno blizu, i iako je grupno putovanje, raspored je prilično opušten i lepo je biti sa prijateljima", rekao je Huang.

Huang putuje sa još 24 turista na Tajland, u organizaciji kompanije “Shanghai Airlines Tours International”, prvog dana kada su grupna putovanja obnovljena.

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media