STOPIRAN IZVOZ NAFTE PREKO TURSKE IZ OVE REGIJE: 450.000 barela dnevno je TUDA PROLAZILO!
Zemljotres, Foto: epa deniz tekin

obustava

STOPIRAN IZVOZ NAFTE PREKO TURSKE IZ OVE REGIJE: 450.000 barela dnevno je TUDA PROLAZILO!

"Zbog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju i da bi garantovali bezbednost naftnog izvoza i sprečili svaki neželjeni incident obustavljen je izvoz nafte preko naftovoda koji povezuje oblast Kurdistana sa Turskom"

Objavljeno:

Vlasti irakčkog Kurdistana saopštile su danas da su iz "bezbednosnih" razloga prekinule izvoz nafte preko Turske od oko 450.000 barela dnevno, posle razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju i susednu Siriju naoseći znatne štete.

"Zbog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju i da bi garantovali bezbednost naftnog izvoza i sprečili svaki neželjeni incident obustavljen je izvoz nafte preko naftovoda koji povezuje oblast Kurdistana sa Turskom", navodi se u saopštenju Ministarstva za prirodne resurse te autonomne oblasti na severu Iraka.

Zemljotres
Zemljotresfoto: Ahmet Yukus Zuma Press Profimedia

Zemljotres magnitude 7,8 (po nekim podacima 7,9) pogodio je rano jutros južni deo Turske i susednu Siriju, a poginulo je više od 1.300 ljudi. Epicentar je bio u Turskoj, oko 60 kilometara vazdušne linije od granice sa Sirijom. Kasnije danas još jedan jači zemljotres, magnitude 7,5, pogodio je jugoistočnu Tursku.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.