NOVI CRNI BILANS: Žrtava je SVE VIŠE!
Srušena zgrada u Turskoj, Foto: Ibrahim Ozcan / AFP / Profimedia

TRAGEDIJA

NOVI CRNI BILANS: Žrtava je SVE VIŠE!

Spasilačke službe tragaju za preživelima

Objavljeno: 11:21h

Najmanje 500 ljudi stradalo je u Siriji i Turskoj, nakon što je razoran zemljotres jutros u 4.17 časova pogodio Pazarčik na jugu Turske. Pojavile su se i informacije da je broj nastradalih najmanje 640...

U zemljotresu jačine 7,4 stepena po Rihteru urušilo se više stotina objekata širom Turske i Sirije, a povređeno je više hiljada ljudi.

Koliko je potres bio stravičan najbolje svedoči snimak na početku teksta, na kojem se vidi da se stambena zgrada ruši kao da je kula od karata.

Turska
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da je epicentar zemljotresa bio u Pazarčiku, a da je pogođeno 10 pokrajina: Hataj, Gazijantep, Osmanije, Adijaman, Malatija, Šanlijurfa, Adana, Dijarbakir, Kilis i Kahramanmaras.

"To je bio razoran zemljotres. Svi guverneri pokrajina su na svojim dužnostima, kao i žandarmerija, bezbednosne snage, vojska, timovi Agencije za upravljanje prirodnim katastrofama i vanrednim situacijama, Crvenog krsta. Spasilački timovi iz cele zemlje poslati su u pogođene regione. Ima informacija o velikoj materijalnoj šteti i srušenim zgradama, molim građane da napuste oštećene kuće", rekao je Sojlu.

Turska
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Spasilačke službe i građani neprekidno tragaju za preživelima ispod ruševina srušenih zgrada u više gradova sa obe strane granice.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.