Održana Gala KMG-a povodom Festivala fenjera (VIDEO)
Gala festival fenjera, Foto: Kineska medijska grupa

razLičiti oblici programa

Održana Gala KMG-a povodom Festivala fenjera (VIDEO)

Na ovogodišnjoj Gali su primenjene brojne tehnološke inovacije

Objavljeno: 17:12h

Gala Festivala fenjera 2023. godine održana je u nedelju uveče. Gala je kroz različite oblike programa pokazala tradicionalne karakteristike Festivala fenjera, izjavio je Sju Guangven, direktor Centra za umetnički program pri Kineskoj medijskoj grupi (KMG).

Na ovogodišnjoj Gali su primenjene brojne tehnološke inovacije. U skladu sa inovacionim zahtevima „misli + umetnosti + tehnologije", KMG realizuje integrisanu produkciju televizije i novih medija, distribuira i emituje je kroz više medijskih platformi. Imerzivni efekti video i audio programa umnogome se poboljšavaju primenom novih tehnologija kao što su virtuelni specijalni efekti proširene stvarnosti (AR), virtuelno-realna fuziona proizvodnja, stereo video i trodimenzionalni zvuk u boji.

Održana Gala KMG-a povodom Festivala fenjera
02:31

Održana Gala KMG-a povodom Festivala fenjera

Na Gali je predstavljen niz tradicionalnih kineskih narodnih zanata, koji su upisani na listu nacionalnog nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Gala festival fenjera 2023. je emitovana 5. februara u 20 sati istovremeno na TV kanalima CCTV-a i preko radija i novih medijskih platforma. Oko 500 gradskih kulturnih trgova širom zemlje je emitovalo Galu Festivala fenjera na javnim platformama sa velikim ekranom 8K ultra-visoke-rezolucije.

(Espreso/ Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media