VEČNO PITANJE - KAD DETETU DATI TELEFON? Direktor Samsunga IZNENADIO KOMENTAROM, pričao iz LIČNOG ISKUSTVA
Dete, Foto: Profimedia

deca i telefoni

VEČNO PITANJE - KAD DETETU DATI TELEFON? Direktor Samsunga IZNENADIO KOMENTAROM, pričao iz LIČNOG ISKUSTVA

Roditelji treba da odluče kada će dati mobilni telefon svome detetu, ali da je, bez obzira na godine, važno osigurati da svi budu bezbedni na mreži kada pretražuju internet

Objavljeno:

Koliko su mobilni štetni za decu posvedočio je i britanski šef kompanije Samsung Mobile Džejms Kito.

Kito je izjavio da ćerki nije dao telefon dok nije napunila jedanest godina.

Kito, koji je preuzeo funkciju u Samsungu u decembru prošle godine, rekao je da roditelji treba da odluče kada će dati mobilni telefon svome detetu, ali da je, bez obzira na godine, važno osigurati da svi budu bezbedni na mreži kada pretražuju internet.

Deca
Decafoto: Profimedia

Ove izjave dolaze nakon što je glavna inspektorka britanske kancelarije za standarde u obrazovanju i vaspitanju Ofsteda rekla da je iznenađena zbog toga što osnovci imaju pametne telefone.

Istovremeno, jedno istraživanje sprovedeno ove sedmice, pokazalo je da su deca od devet godina u Velikoj Britaniji bila izložena onlajn pornografiji.

Svi provajderi mobilnih telefona daju besplatne usluge roditeljskog nadzora da bi ograničili ono što deca mogu da vide na internetu, prema podacima regulatora telekomunikacija Ofkoma koji takođe navodi da deca treba da budu oprezna kada dele slike na društvenim mrežama.

Deca
Decafoto: Profimedia

Studija istraživačke firme Childways pokazala je da tri četvrtine devetogodišnjaka i desetogodišnjaka imaju pristup mobilnom telefonu, preneo je BBC.

Ruski neurolog Oleg Kerenj je ranije govorio o tome šta će se desiti sa mozom deteta onda kada mu oduzmete pametne uređaje.

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.