POZNATI MILIONER ODLUČIO DA POKLONI SVOJE BOGATSTVO: Deci neće OSTAVITI NIŠTA, a ima i DOBAR RAZLOG ZA TO!
Dejvid Fišvik, Foto: Printscreen/Twitter/@FishwickDavid

ODLUČENO

POZNATI MILIONER ODLUČIO DA POKLONI SVOJE BOGATSTVO: Deci neće OSTAVITI NIŠTA, a ima i DOBAR RAZLOG ZA TO!

Dejvid Fišvik je svoje bogatstvo stekao je nakon finansijske krize 2008. godine.

Objavljeno: 13:23h

Dejvid Fišvik je milioner koji se odlučio na neobičan potez kako bi motivisao svoju decu da rade, piše Dejli star. Ovaj 51-godišnji Britanac imao je skromne početke, nije završio školu i zaposlio se kao građevinski radnik.

Počeo je da zarađuje tako što je pokrenuo kompaniju koja je prodavala minibuseve, a svoje bogatstvo stekao je nakon finansijske krize 2008. godine kada je pokrenuo sopstvenu banku kako bi pomogao lokalnim preduzećima da rastu, a njegova priča je pretvorena u Netfliks seriju Bank of Dave.

On će dati svoje bogatstvo

Njegovo bogatstvo se procenjuje na oko 500 miliona dolara, ali je milioner izjavio da nema nameru da ostavi novac svojoj deci. Umesto toga, odlučio je da donira 99 odsto svog bogatstva kako bi njegova deca bila motivisana u radu, dodajući da ne želi da ih "opterećuje" svojim bogatstvom.

"Važno je da deca vredno rade jer sam video mnogo ljudi koji su postali uspešni i bogati i razmazili svoju decu, koja uopšte nemaju razumevanja za novac. Pokloniću 99% mog bogatstva kada umrem, koja god to nedelja ili godina bude bila", objasnio je on.

Važnost radne etike

Fisvik je dodao da je nekada radio tri posla, što je razvilo izvanrednu radnu etiku koju želi da prenese na svoju decu.

"Važno je imati radnu etiku i mislim da te težak rad dovodi tamo gde će te sreća naći. Moja deca se ne slažu uvek sa tim, ali su dobra deca", rekao je on.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.